Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κύριε Απόστολε Βακάκη πόσο κοστολογείτε την ανθρώπινη ζωή;

Κύριε Απόστολε Βακάκη πόσο κοστολογείτε την ανθρώπινη ζωή;

Τροχαίο Πόρσε - Μr Jumbo: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας επί της αγωγής του Υπάτιου Πατμάνογλου σε βάρος της οικογένειας Βακάκη – ιδιοκτητών της αλυσίδας Jumbo – και της ασφαλιστικής εταιρίας της μοιραίας Porsche - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για τις «φθηνές» λαμπάδες και τις «ακριβές» ανθρώπινες ζωές - Η απόφαση που αναμένεται να βγει το προσεχές διάστημα έχει σημαντική βαρύτητα τόσο από τους συγγενείς της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου και του μικρού Παύλου, όσο και από την κοινή γνώμη που συγκλονισμένη είδε πώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρήκαν τραγικό θάνατο μάνα και γιος από την ξέφρενη πορεία της μαύρης Porsche, η οποία σύμφωνα με την έκθεση των πραγματογνωμόνων κινείτο με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα!

Σε λίγες μέρες πλησιάζει το Πάσχα και όπως είναι φυσικό άρχισα να κάνω το καθιερωμένο searching στο μασίνι της google για να βρω λαμπάδες για τα παιδιά.

Πάνω στην αναζήτηση έπεσα και στα διαφημιστικά σποτ της Jumbo με τις ψημένες λαμπάδες...

Τι τραγωδία κι αυτό. Όλα τα ψήνει, όλα τα μαχαιρώνει ο Mr Jumbo. Δεν ορρωδεί προ ουδενός...

Λόγω επαγγελματικής - δημοσιογραφικής διαστροφής θυμήθηκα ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των αποζημιώσεων που διεκδικούν τα μέλη της οικογένειας του Υπάτιου και της αδικοχαμένης Αποστολίας Πατμάνογλου.

Θυμίζω ότι ο Υπάτιος Πατμάνογλου ο οποίος θρηνεί το χαμό της συζύγου και του γιου του διεκδικεί αποζημίωση περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς αξιώνουν 1,3 εκατ. ευρώ.

Στο δικαστήριο που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2018, πριν από ένα μήνα δηλαδή, η οικογένεια Βακάκη, δεν έκρινε σκόπιμο να παρασταθεί, ενώ η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια ύψους περίπου 2,4 εκατ. ευρώ η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή καθώς αξιώνει συνολική αποζημίωση ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον, πως η οικογένεια Πατμάνογλου διεκδικεί αποζημίωση η οποία αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του μικρού Παύλου...

Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η νομικίστικη διαδικασία μου προκαλεί εμετό και μιλώ (γράφω) πρωτίστως ως πατέρας τριών παιδιών.

Κι αναρωτιέμαι συνάμα, ένας τέτοιου μεγέθους επιχειρηματίας όπως ο κ. Απόστολος Βακάκης (επίσης πατέρας και μάλιστα χαροκαμένος) πώς αισθάνεται να βάζει στο παζάρι δυο ανθρώπινες ζωές με αυτό τον χυδαίο και μπακάλικο τρόπο;

Διότι αν κατάλαβα καλά, ο κύριος «βιομηχανία της χαράς» ή Mr Jumbo ή Απόστολος Βακάκης παζαρεύει το... κόστος των ανθρώπινων ζωών και από τα 3,3 εκατομμύρια θέλει - ας πούμε - να το ρίξει στα 2,4 εκατομμύρια!

Ναι, καλά διαβάσατε.

Αυτός ο κύριος που πουλάει λαμπάδες για το Πάσχα στα παιδιά μας και που πριν απο λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι «o ελληνικός λαός είναι κακομαθημένος», τώρα κάνει παζάρια με τον πόνο ενός πατέρα που έχασε τη γυναίκα του και το παιδί του.

Και μη μου πει κανένας ότι δεν ευθύνεται ο κ. Βακάκης, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες γιατί θα σας πώ ότι για τέτοιου μεγέθους επιχειρηματίες τα 3,4 ή τα 4 ή τα 5 εκατομμύρια είναι ένας μήνας διακοπών στις ΗΠΑ.

Ένας επιφανής επιχειρηματίας με τέτοιο εκτόπισμα, που σέβεται πρώτα απ' όλα τον εαυτό του, δεν θα άφηνε ποτέ μια τόσο σοβαρή υπόθεση να εκπέσει στα δικαστήρια και να γίνονται ανατολίτικα παζάρια του τύπου «όχι 3 εκατ, να το ρίξουμε στα 2 εκατ».

Αυτά είναι ντροπής πράγματα.

Διαβάστε σχετικά:

Απάντηση - σοκ του Mr Jumbo Απόστολου Βακάκη: Οι Έλληνες είναι κακομαθημένος λαός!!!

Μπορεί κάποιος να είναι τόσο ΛΙΓΟΣ;

Να παζαρεύει ένα ψωροεκατομμύριο (γιατί για αυτό το ποσό μιλάμε) όταν ξέρει ότι ξεκληρίστηκε μια οικογένεια;

Όταν ξέρει ότι έφυγαν τόσο άδικα μια μάνα και ένα παιδί;

Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Δεν μένω όμως μόνο εδώ. Το πάω ένα βήμα παρακάτω για να τεκμηριώσω την αηδία που μου προκαλεί όλη αυτή η νομικίστικη διαδικασία, η οποία σημειωτέον φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση (ψυχολογικά) την οικογένεια της αδικοχαμένης μάνας και του παιδιού.

Διαβάζω στα άρθρα των οικονομικών sites:

«Πάνω σ’ ένα βουνό από μετρητά κάθεται η Jumbo του Απόστολου Βακάκη, καθώς τα ρευστά διαθέσιμα που έχει στην άκρη ανέρχονται σε 478,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ ρευστότητας, για την εταιρία που έστησε πριν από 32 χρόνια ο Έλληνας επιχειρηματίας, στα χέρια του οποίου έχει μετατραπεί βαθμιαία, σε μια βαριά «βιομηχανία της χαράς»... Ο όμιλος της Jumbo έχει καταφέρει να μετρά καθαρά κέρδη συνολικού ύψους 989,6 εκατ. ευρώ, στο διάστημα από το 2009 έως και τα τέλη του 2017. Για να υπάρξει μια τάξη μεγέθους των ταμειακών διαθεσίμων της Jumbo, τα 478,3 εκατ. ευρώ ισοδυναμούν με την αγοραία αξία που έχουν στο χρηματιστήριο, εταιρίες όπως ο… ΑΔΜΗΕ ή ο ΟΛΠ...».

Ο κύριος Απόστολος Βακάκης με ρευστότητα που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο και την οποία απέκτησε μέσα στην κρίση από το 2009 μέχρι το 2017 με τις αγορές του ελληνικού λαού, παζαρεύει 1 εκατομμύριο για το θάνατο δυο αθώων ψυχών!

Ποιος ανθρώπινος νους, ποια ηθική, ποιος αξιακός κώδικας μπορεί να δεχθεί αυτό;

Στα αλήθεια, ο μεγαλόσχημος Mr. Jumbo πόσο στο διάολο κοστολογεί δυο ανθρώπινες ζωές;

Το ρωτάω γιατί ξέρω ότι πουλάει και φθηνές λαμπάδες για το Άγιο Πάσχα...

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook , στο Instagram και στο Τwitter

ΥΓ: Απευθυνόμενος σε πρώτο πληθυντικό προς τον «financial killer» κύριο Βακάκη τον οποίο ούτε γνωρίζω, ούτε και θέλω να τον γνωρίσω, δανείζομαι μια φράση του Γουόρεν Μπάφετ και του θυμίζω τούτο:

«Η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις». Τα ζητήματα της αξίας μάλλον δεν τα μάθατε στο business management... Κρίμα!

Σχετικές ειδήσεις