ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση Πάγκαλου: Όποιος θέλει μπορεί να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος

Πρόκληση Πάγκαλου: Όποιος θέλει μπορεί να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος

Για να καταστεί ευκολότερη η όλη διαδικασία, να βρείτε έναν καθοριστικό παράγοντα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν καθοριστικό παράγοντα (στο όνομα) για να ολοκληρωθεί το ζήτημα. Άλλωστε, όποιος θέλει μπορεί να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.

Έχουμε και εμείς εδώ, περιστασιακά, μερικούς γραφικούς ανθρώπους στον τομέα της εκπαίδευσης ή σε πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες.

Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας, και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος.

Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική ταυτότητα είναι ζήτημα της αυτοδιάθεσης και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι . Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι.

Να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί το όνομα να τελειώσει η ιστορία», είπε σε αποκλειστική συνέντευξή του, στην εφημερίδα των Σκοπίων, «Ούτρινσκι Βέσνικ», ο πρώην επικεφαλής του ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.