Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Mad city

Mad city

Πριν μερικά χρόνια ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς είχε μία έμπνευση… Να σκηνοθετήσει μία ταινία που θα πραγματευόταν την τρέλα αλλά και την δύναμη των ΜΜΕ να μπορούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έναν καθημερινό και παντελώς άγνωστο άνθρωπο είτε να το κάνουν να φαίνεται ήρωας είτε να τον καταστρέψουν εάν προς τα εκεί έτεινε η κοινή γνώμη!

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Θύμα μίας τέτοιας τρέλας και μόνο εξαιτίας αυτής της κατάστασης είναι και η Βούλα Παπαχρήστου. Δημοσιογράφοι … «αρπακτικά» που περιμένουν το θήραμα τους στην γωνία, πότε θα γράψει κάτι στο tweeter ή στο facebook που μπορεί να «δημιουργήσει» θέμα και ..όλα είναι έτοιμα! Από την άλλη, βιαστικοί και άσχετοι με τον αθλητισμό επικεφαλείς Ολυμπιακών Ομάδων σπεύδουν να υπερασπίσουν την τιμή και το όνομα της χώρας και αποκεφαλίζουν τον …. «αμνό», μίας και η θυσία είναι απαραίτητη για να θεωρούνται άξιοι της θέσης που πήραν από την ελληνική Πολιτεία.

Την ίδια στιγμή βέβαια που άλλες χώρες τρέχουν να καλύψουν τους ντοπέ αθλητές μας και εντελώς συμπτωματικά εμείς μία εβδομάδα πριν κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες τους παραδίδουμε στον δίσκο. Δεν συζητάμε εάν είναι λάθος το συγκεκριμένο ζήτημα προφανώς και είναι λάθος! Αλλά στην τελική για ποιους Ολυμπιακούς Αγώνες μιλάμε και για ποιο Ολυμπιακό Ιδεώδες. Αυτούς των χορηγών και των εταιρειών με τα τεράστια συμβόλαια, αυτούς των σκανδάλων δισεκατομμυρίων που πτωχεύουν χώρες ολόκληρες όπως την Ελλάδα; Ποια η σχέση όλων αυτών των πραγμάτων με Ολυμπισμό; Ο Ολυμπισμός ούτε από κόμπλεξ κιτσάτων επιδείξεων έπασχε, ούτε από ντόπες, ούτε καν φασισμό! Γιατί ναι ευτραφείς κύριοι, επικεφαλείς της ιδέας του Ολυμπισμού με τα χαμένα εκατομμύρια κάπου μεταξύ Λονδίνου – Αθήνας και Πόθεν Έσχες, δεν έκριναν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, όποιον απλά είχε διαφορετική άποψη από τους υπόλοιπους!

Κατηγορούμε κάποιον για φασισμό και το πατάμε τον λαιμό με τις ίδιες γκαίτες που τον κατηγορούμε εμείς ότι φοράει! Ας κριθεί όπως όλοι μας, δεν είναι ανάγκη να εξοντωθεί για τις απόψεις του όποιες και αν είναι αυτές! Αυτό έχει πάντοτε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Και βέβαια, ποιοι είναι αυτοί οι «αθώοι» πολιτικοί που σπεύδουν να συντρίψουν με τις δηλώσεις τους μία 20χρονη αθλήτρια, όταν οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για περισσότερους από 3.000 θανάτους από αυτοκτονίες και μισό εκατομμύριο ανέργους; Ποίοι είναι οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας μας και του Ολυμπισμού; Αυτοί; ….Αιδώς Αργείοι!