ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Βαγγέλη, πες μας ποιους νόμους θα καταργήσεις

Βαγγέλη, πες μας ποιους νόμους θα καταργήσεις

Στην πολιτική εκείνο που έχει μείζονα σημασία, είναι η συνέπεια και κυρίως η αντιστοιχία λόγων και πράξεων. Ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι μάλλον ξέχασε αυτό το σημαντικό μάθημα, επιδιδόμενος για ακόμα μία φορά σε «κούφιες» επιθέσεις, με τις υποσχέσεις να δίνουν και να παίρνουν για ακόμη μία φορά. Καλό θα είναι ο κ. Μεϊμαράκης, όταν και εάν έρθει στα πράγματα, να μας πει ακριβώς ποιους από τους επαχθείς νόμους που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό θα καταργήσει.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακούστηκε χθες, Σάββατο (07/11/2015) να ασκεί δριμύτατη κριτική στην Αριστερά και την κοινωνική ευαισθησία της, μιλώντας για «μύθο». Και υπογράμμισε: «Εάν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα μέτρο φορολογικό, γιατί έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων».

Μάλιστα... Μάλλον κάτι δεν πάει καλά ή ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι έχει να κάνει με όντα δίχως νου, σύνεση και κυρίως μνήμη: το ζήτημα δεν είναι κ. Μεϊμαράκη να μας πείτε ποιους νόμους (δεν) θα ψηφίσετε, αλλά ποιους νόμους θα καταργήσετε! Γιατί, επειδή θυμόμαστε ακόμη καλά και δεν το έχουμε απωλέσει, μέχρι στιγμής εσείς προσωπικά έχετε ψηφίσει όλα όσα έχουν έρθει στη Βουλή, ακόμη και τα πλέον επαχθή μέτρα που επιβάλλει το «Μνημόνιο 3».

Ακούσαμε, εξάλλου, τον κ. Μεϊμαράκη να λέει :«Πρέπει να ξεκαθαριστεί ένας μύθος, ότι η Αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία, αυτό έχει καταρρεύσει σε όλες τις δημοκρατίες στην Ευρώπη, μόνο εδώ ακόμη νομίζουν ότι η αριστερά μπορεί να υπηρετήσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Για να κάνεις κοινωνική πολιτική πρέπει να έχει πλεόνασμα, αύξηση εισοδήματος και πλούτο στη χώρα. Γι’ αυτό βροντοφωνάζω, πως μόνο με τις αρχές της ΝΔ υπάρχει κοινωνική πολιτική για τους αδύναμους Έλληνες πολίτες».

Μάλιστα... Τότε μπορείτε κ. Μεϊμαράκη να μας εξηγήσετε πού είχε πάει όλη αυτή η κοινωνική ευαισθησία στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων; Πού ήταν τότε αυτό το πλεόνασμα, η αύξηση εισοδήματος και ο πλούτος στη χώρα; Τα ξεχάσατε όλα αυτά;

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε χθες κατά την ομιλία του ότι «το κράτος και η πολιτική πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους, και με τη ΝΔ οι αδύναμοι είχαν τον γιατρό, το φάρμακο, δεν πλήρωναν 23% στην Παιδεία».

Όμορφα... Το 5ευρο στα νοσοκομεία ήταν απλά ένα κακό όνειρο που πέρασε και πάει. Οι ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, τα χαλασμένα μηχανήματα σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες δεν υπήρξαν ποτέ. Και όσο για τη στήριξη των αδυνάμων; Αφήστε το καλύτερα στην άκρη αυτό και μην το λέτε, γιατί προκαλεί – το λιγότερο –γέλιο.

Και μπορεί ο νυν πρόεδρος της ΝΔ να ξεχνάει, ή ακόμη και να μη θέλει να θυμάται. Κακό πράγμα η λήθη, ιδίως όταν επιχειρείται η διαγραφή της αλήθειας. Και ναι, είναι ωραία τα μεγάλα λόγια για την «επόμενη ημέρα» της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως το ερώτημα παραμένει: εσείς κ. Μεϊμαράκη ποιους νόμους θα καταργήσετε τελικά και πώς θα προστατεύσετε τελικά τους αδύναμους από τον «μύθο της αριστερής κοινωνικής ευαισθησίας»;

Σχετικές ειδήσεις