ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Οι Τούρκοι θα καταρρίπτουν αεροσκάφη και οι Έλληνες θα φωνάζουν «Yes Sir!»

Οι Τούρκοι θα καταρρίπτουν αεροσκάφη και οι Έλληνες θα φωνάζουν «Yes Sir!»

Οι συγκρίσεις μετά το τραγικό περιστατικό της κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, είναι αναπόφευκτες - Ο «κομπάρος», εκβιάζει τους πάντες στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και το κάνει με απόλυτη επιτυχία - Αντιθέτως, οι έλληνες κυβερνήτες θα παραμείνουν άβουλοι και μοιραίοι, παρακολουθώντας απλά τα τουρκικά αεροσκάφη να κόβουν βόλτες πάνω από την Ελλάδα και τα τουρκικά πολεμικά πλοία να αλωνίζουν στο Αιγαίο - Ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα κάνουν απλά ότι δεν βλέπουν...

Oι Τούρκοι θα καταρρίπτουν ανενόχλητοι όποιoν μπαίνει στον εναέριο χώρο τους και μετά θα έχουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και βεβαίως των ΗΠΑ, αφού όπως είπε ο κ. Ομπάμα η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία.

«Η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της και τον εναέριο χώρο της», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Για όσους δεν καταλάβατε, οι Τούρκοι θα αλωνίζουν στο Αιγαίο και τα αεροσκάφη τους θα φτάνουν μέχρι το Λαύριο, αλλά όποιος τολμά να περνάει μισό μίλι μέσα στα δικά τους σύνορα θα πυροβολείται αμέσως και μετά θα βγαίνει η... συμμαχία της ειρήνης (το ΝΑΤΟ) και θα καλύπτει τους φίλους μας τους Τούρκους.

Πόσο πιο απλό.

Και η Ελλάδα θα συνεχίζει να παραμένει μέλος μιας τέτοιας συμμαχίας, όπως το ΝΑΤΟ, χωρίς όμως να κάνει χρήση των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα απλά θα σκύβει το κεφάλι και το πολιτικό της προσωπικό θα αναφωνεί μόνο «Yes Sir» και θα τρέχει να ζητά δανεικά ψίχουλα με το χέρι της επετείας.

Κοινώς θα παραμείνουμε αυτό που ήμασταν πάντοτε. Οι «ψωμόληδες» της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Οι έλληνες κυβερνήτες, κατώτεροι των περιστάσεων δεν θα τολμούν να αρθρώσουν το παραμικρό. Θα αφήνουν για παράδειγμα τον Σεργκέι Λαβρόφ να μιλάει για εμάς και να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Τέτοια ξεφτίλα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο λέγοντας:

«Αυτό που συνέβη χθες είναι απαράδεκτο. Ναι χθες άκουσα συλλυπητήρια από τον Νταβούτογλου αλλά την ίδια στιγμή επέμεινε στις τουρκικές θέσεις και προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις. Όσον αφορά τις ερωτήσεις μας για την παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη του θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά γι' αυτό εις μάτην. Χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ με κάλεσε για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικού μαχητικού».

Και εμείς κουβέντα..., ούτε ψίθυρος.

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν κοιτά να εκμεταλλευτεί ούτε καν την οδηγία που έδωσε ο Πούτιν για να φύγουν από την Τουρκία όλοι οι Ρώσοι ταξιδιώτες.

Μιλάμε δηλαδή για κυβέρνηση «μιζέριας» που το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει τα σύνορά της προκειμένου να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του «ξέφραγου αμπελιού» της Ε.Ε.

Αν μη, τι άλλο, αξιολύπητοι...