ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Θα μας τρελάνει ο Βούτσης: Το ΣτΕ ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση

Θα μας τρελάνει ο Βούτσης: Το ΣτΕ ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε στοιχειωδώς ότι το ελληνικό Σύνταγμα καθιερώνει αφενός τη διάκριση των τριών εξουσιών, αφετέρου την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει πλέον ό,τι μπορεί για να ξεχάσουμε ακόμη και αυτά, εισάγοντας νέα ήθη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (27/12/2016), ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής και μείναμε άπαντες εμβρόντητοι.

Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι: αντί να σεβαστούν τους δικαστές, φτάνουν σε σημείο να εξισώσουν την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας με την πολιτική θέση ενός κόμματος, υπονοώντας τη Νέα Δημοκρατία.

Και είναι πραγματικά λυπηρό να ακούει κανείς από τον δεύτερο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα της χώρας ότι οι δικαστές αποτελούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, φερέφωνο της πολιτικής εξουσίας και δη ενός συγκεκριμένου κόμματος!

Δυστυχώς, το μέτρο έχει προ πολλού χαθεί. Για να δούμε τώρα ποιο κυβερνητικό στέλεχος θα έχει το θράσος να επαναφέρει την περίφημη φράση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος»;

Αιδώς, Αργείοι...

Σχετικές ειδήσεις