Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαρητήρια! Βάλατε ταφόπλακα στη χώρα...

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαρητήρια! Βάλατε ταφόπλακα στη χώρα...

Στην Κουμουνδούρου έχουν σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, μεγάλη γιορτή! Πανηγυρίζουν για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γλυκά για όλους στα γραφεία, αγκαλιές, φιλιά και ευχές για χρόνια πολλά... και του χρόνου σπίτια μας! Εξέδωσαν μάλιστα και ανακοίνωση με την οποία πραγματοποιούν ανασκόπηση της... σπουδαίας πορείας της χώρας. Οι πληροφορίες για αρνιά και κοντοσούβλια έξω από τα γραφεία του κόμματος, δεν επιβεβαιώνονται!

Έχοντας περάσει στη Βουλή το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τον «κόφτη», το υπερταμείο, την παράδοση των δημοσίων εσόδων στην τρόικα και όλα τα άλλα βάρβαρα, αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πανηγυρίζει για τα δύο χρόνια δήθεν αριστερής διακυβέρνησης.

Δεκάδες ψέματα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ακόμη και σήμερα από τη χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ανήγαγαν το ψέμα σε... επιστήμη φορτώνοντας το λαό με περισσότερα ψεύδη από όσα μπορεί να αντέξει ένας μέσος πολίτης.

Ακόμα και η περίφημη και πολυδιαφημισμένη ελάφρυνση του χρέους, για την οποία πολύ νωρίς- πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός- ο Αλέξης Τσίπρας και οι φωστήρες που τον περιτριγυρίζουν είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους στο ΔΝΤ, παραπέμπεται για μετά το 2018.

Γιατί άραγε πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου και κερνάνε σήμερα; Γιατί ο Τσίπρας δέσμευσε όχι την επόμενη κυβέρνηση, αλλά τρεις επόμενες γενιές, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας; Γιατί υποθηκεύτηκε ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας για 100 χρόνια; Γιατί η χώρα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών; Γιατί ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται καθημερινά από τους δήθεν φίλους Ευρωπαίους; Γιατί οδηγεί στην εξαθλίωση εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες; Γιατί απ’ όλα αυτά πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου; Ειλικρινά, πείτε μας γιατί θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα με αυτούς τους πολιτικούς.

Με απλά λόγια, μόνο τρεις λέξεις: Εξευτελισμός χωρίς τέλος!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την... επέτειο

Σε ανασκόπηση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών στην κυβέρνηση προβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «ιστορική ημερομηνία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» την 25η Ιανουαρίου 2015.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε πολλά, αλλά όχι όλα όσα θα θέλαμε» και δηλώνει αποφασισμένος για «να κερδηθεί η μάχη εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
«Η μάχη αυτή δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει τη σύγκρουση με το καθεστώς της διαπλοκής που οικοδόμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίο οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, αλλά και τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς, που αναδύθηκαν στο έδαφος της κρίσης», αναφέρει η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωσή της.
Σημειώνει ότι «παραλαμβάνοντας από την κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ μια οικονομία ρημαγμένη, δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη μέσα σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο, από τους ίδιους τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας».
Σημειώνει επιπλέον ότι η χώρα απέκτησε για πρώτη φορά «μια κυβέρνηση που άρχισε να διαπραγματεύεται σκληρά», καταλογίζοντας στην «απέναντι πλευρά» ότι «κράδαινε ως βασικό επιχείρημα τις δεσμεύσεις των Σαμαρά – Βενιζέλου».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές φανέρωσε σε όλους τους λαούς της Ευρώπης πως η Ε.Ε. συνιστά ένα οικοδόμημα που χρειάζεται ριζικό μετασχηματισμό.
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πρωτοφανείς εκβιασμούς των δανειστών», που οδήγησαν στη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, η οποία –συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- «για πρώτη φορά τέθηκε υπό την κρίση του λαού».
«Φτάσαμε λοιπόν στην υλοποίηση ενός προγράμματος που από τη μια σέβεται τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις (και τους περιορισμούς που προκύπτουν από αυτές), αλλά από την άλλη έχει ως άξονες την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των χαμηλότερων στρωμάτων και, φυσικά, τον αναπτυξιακό - παραγωγικό σχεδιασμό της χώρας. Στα 2 χρόνια κυβέρνησης, λήφθηκαν μέτρα με σκοπό την ανακούφιση των ασθενέστερων, με πρώτο και εμβληματικό το πρόγραμμα για την κοινωνική αλληλεγγύη, το οποίο συνεχίζεται πιο ενισχυμένο με επιπλέον πόρους και εργαλεία», συνεχίζει η Κουμουνδούρου.
Αναφέρεται σε ρυθμίσεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας και κάνει λόγο για μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, η οποία, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς, με τον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής, που αγνοούσαν επιδεικτικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται μεταξύ άλλων στο έκτακτο βοήθημα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, κάνει λόγο για «σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μέγιστη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών που ξεπερνά το 95%», αλλά και για αποτροπή του «σχεδίου της κυβέρνησης Σαμαρά για τη “μικρή ΔΕΗ”, το οποίο θα οδηγούσε στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας».
Αναφέρεται στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενώ τονίζει ότι αποδόθηκε στους πολίτες σειρά εκτάσεων όπως η περιοχή των λιπασμάτων στο Κερατσίνι, την περιοχή του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο το σκοπευτήριο της Καισαριανής και το παραλιακό μέτωπο των δήμων Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η Ελλάδα, με τη στάση της, έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης. «Από την απάνθρωπη πολιτική της δίωξης και της καταπάτησης των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων, που τόσες καταδίκες είχε κοστίσει στη χώρα μας και εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, περάσαμε σε μια νέα πολιτική που βάζει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε πρώτο πλάνο», προσθέτει.