SEX

Σχέση με διαφορά ηλικίας

Σχέση με διαφορά ηλικίας

Το σύνηθες -και αποδεκτό κοινωνικά- σενάριο μιας νέας γυναίκας με έναν αρκετά μεγαλύτερο άνδρα δικαιολογείται από πολλούς ως ανάγκη, της πρώτης, εύρεσης ενός πατρικού προτύπου.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι νέες γυναίκες αναζητούν στους μεγαλύτερους άνδρες ασφάλεια, την οποία φοβούνται πως δεν θα βρουν σε έναν συνομήλικό τους. Για τον ηλικιωμένο άνδρα, πάλι, η σχέση με μία πολύ νεώτερη γυναίκα αποτελεί την καλύτερη τονωτική ένεση στο «εγώ» του. Παράλληλα, δίπλα σε μία νέα γυναίκα ένας μεγαλύτερος άνδρας νιώθει πιο σημαντικός, πιο «δυνατός», πιο ικανός.

Ο αντίλογος, ωστόσο, και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις έχει να υποστηρίξει ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε τέτοιες σχέσεις πιθανώς να έχουν μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Στο πρόσωπο ενός ηλικιωμένου άνδρα συχνά η νεαρή γυναίκα δεν βλέπει -ή δεν αναγνωρίζει εγκαίρως- πιθανά προβλήματα στην υγεία του, σεξουαλική ανικανότητα, αδυναμία να την ακολουθήσει σε δραστηριότητες και hobby που απαιτούν φυσική κατάσταση.

Στην περίπτωση που ο άνδρας είναι νεώτερος από την γυναίκα, κάτι που συμβαίνει όλο και συχνότερα στις μέρες μας, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως ο πρώτος αναζητά στην δεύτερη ένα δυνατό στήριγμα. Μία γυναίκα πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί, χωρίς να τον κουράζει με τις ανασφάλειες και τις απαιτήσεις της. Ορισμένοι νέοι άνδρες, μάλιστα, ελπίζουν πως μια μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έχει ξεπεράσει την επιθυμία να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, έτσι 'γλυτώνουν' και από αυτήν την υποχρέωση.