SEX

Ευτυχισμένη με τον «άσχημο»

Ευτυχισμένη με τον «άσχημο»
Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως ο δεσμός μιας ωραίας με έναν καθόλου ελκυστικό...

Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως ο δεσμός μιας ωραίας με έναν καθόλου ελκυστικό άντρα έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει στο «Ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» απ’ ότι ο δεσμός με έναν εμφανίσιμο άντρα.

Η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ σε 82 παντρεμένα ζευγάρια ηλικίας μεταξύ 25 και 30 με θέμα την επίλυση ενός προβλήματος. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ωραίοι αντικειμενικά σύζυγοι δεν ασχολήθηκαν πραγματικά με το πρόβλημα λέγοντας στην γυναίκα τους να το λύσει μόνη της. Αντίθετα, οι λιγότερο εμφανίσιμοι σύζυγοι θέλησαν με τρυφερότητα να την βοηθήσουν να το λύσει.

Ο Benjamin Karney, Phd, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA παρατηρεί ότι στα ζευγάρια όπου ο σύζυγος τραβάει τα βλέμματα, η επίλυση προβλημάτων της σχέσης αφήνεται στην σύζυγο που με την σειρά της κουράζεται να τον «κανακεύει», οπότε η σχέση αργοσβήνει.

Αντίθετα οι γοητευτικοί άσχημοι κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν για το έτερό τους ήμισυ. «Είναι φυσικό να θέλουν να την προφυλάξουν για να την έχουν», λένε οι ειδικοί.
Λοιπόν, κορίτσια. Διαλέξτε έναν όχι τόσο ωραίο αλλά τρυφερό και προκομμένο σύντροφο.