ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurobasket 2025: Η FIBA απέκλεισε Ρωσία και Λευκορωσία - Εκτός κι από το Προολυμπιακό Τουρνουά

Eurobasket 2025
Intime News

Eurobasket 2025: H FIBA με επίσημη ανακοίνωση της γνωστοποίησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τα προκριματικά του Eurobasket 2025, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες είχαν μείνει εκτός κι από τα προκριματικά τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ρωσία και Λευκορωσία, λοιπόν, θα απουσιάσουν κι από το Eurobasket 2025, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί σε Λετονία, Κύπρο, Φινλανδία και Πολωνία.

Η ανακοίνωση της FIBA Europe:

«Με αυτήν την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας στα Προκριματικά του FIBA EuroBasket 2025, με τον Τρίτο Γύρο να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο-Αύγουστο 2023.

Μετά τη σύσταση που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ("Ομάδες αθλητών με ρωσικό και Λευκορωσικό διαβατήριο δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη"), η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Ρωσίας στο Ολυμπιακό Προκριματικό της FIBA. -Προκριματικά Τουρνουά 2023 (FIBA Pre-OQTS)».