ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναγιώτης Γιαννάκης: Υποψήφιος για το Basketball Hall of Fame

Παναγιώτης Γιαννάκης: Υποψήφιος για το Basketball Hall of Fame

Ένας απ’ τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες και μετέπειτα προπονητής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έθεσε υποψηφιότητα για την ύψιστη τιμή του μπάσκετ.

Είναι ζωντανή ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως παίκτης αλλά και ως προπονητής (κατέκτησε Eurobasket και βγήκε δεύτερος στο Mundobasket), θεωρείται απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα της γηραιάς ηπείρου. Πλέον ήρθε η πιστοποίηση πως πρόκειται για παγκόσμια προσωπικότητα του αθλήματος.

Ο «δράκος» είναι υποψήφιος όπως έγινε γνωστό, για την είσοδό του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Εκεί όπου βρίσκονται τα σπουδαιότερα ονόματα του αθλήματος. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Γκάλης.

Συνυποψήφιοι του Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο Ετόρε Μεσίνα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ. Στις 16 Φεβρουαρίου στο περιθώριο του All-Star Game των ΗΠΑ, θα ανακοινωθούν οι φιναλίστ. Ενώ δύο μήνες αργότερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα ενταχθούν στο Hall of Fame με την κλάση του 2024. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει ενταχθεί ήδη στο Hall of Fame της FIBA το 2021.