ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ανδριανός «χτίζει»... παράγκα στο μπάσκετ

Ο Ανδριανός «χτίζει»... παράγκα στο μπάσκετ

Εχει χάσει τη... μπάλα ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και επιχειρεί, λίγο πριν την πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης, να «σαρώσει» μέσω του νέου αθλητικού νόμου και το χώρο του μπάσκετ.

Και αν για το ποδόσφαιρο έχει δείγματα γραφής, ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την όποια παρέμβαση της πολιτείας και σύγκρουσή της με την ΕΠΟ, δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί τα αίτια που «υποχρεώνουν» τον κ. Ανδριανό να «βάλει χέρι» και στο μπάσκετ.

Τι επιχειρεί με το δικό του τρόπο ο υφυπουργός αθλητισμού; Ακόμα και στενοί συνεργάτες του, απορούν και μιλούν για παρεμβάσεις που κινούνται έξω από τα όρια της λογικής με σκοπό να κάνει τα χατίρια των «εκλεκτών» φίλων του και να τους κάνει «δώρο» το κομμάτι της διαιτησίας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κ. Ανδριανός στοχεύει στο να περάσει ο πλήρης έλεγχος της ΚΕΔ, άρα και του ορισμού των διαιτητών στον ΕΣΑΚΕ, με μια επιχείρηση «κατάργησης» της μέχρι τώρα απόλυτης ευθύνης της ΕΟΚ.

Είναι «πρωτοφανές» για εν ενεργεία υπουργό αθλητισμού, να «πριμοδοτεί» τη δημιουργία... «παράγκας» στο μπάσκετ.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στον τομέα του αθλητισμού σε ένα τέτοιο ολίσθημα.

Για ποιους λόγους ο κ. Ανδριανός θέλει να τοποθετήσει «ταφόπλακα» πάνω στο ελληνικό μπάσκετ, βάζοντας... χέρι στην ανεξαρτησία με την οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί η διαιτησία υπό τον έλεγχο της ΕΟΚ;

Το περίφημο προσχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα προς… διαβούλευση, θέλει την ΚΕΔ να χάνει την ανεξαρτησία της σε όλα τα επίπεδα και να μπαίνει υπό την… ομπρέλα του ΕΣΑΚΕ και της «παράγκας».

Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο τότε θα μιλάμε για το απόλυτο… σκάνδαλο.

Στο μυαλό των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων η συγκεκριμένη απόφαση μοιάζει… απαγορευτική, αλλά στη χώρα μας και με την μνημονιακή κυβέρνηση που αποφασίζει για το μέλλον όλων μας, χωρίς εμάς, μπορούμε να τα περιμένουμε όλα.

Βέβαια, οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι τόσο καταιγιστικές, που όλα δείχνουν πως το νομοσχέδιο Ανδριανού θα παραμείνει για πάντα σε καθεστώς διαβούλευσης, καθώς το σενάριο για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλόγών είναι πιο πιθανό από ποτέ...

Σχετικές ειδήσεις