ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ύμνοι για Τοροσίδη

Ύμνοι για Τοροσίδη
Η ιστοσελίδα Goal.com ανέδειξε τους δέκα καλύτερους ποδοσφαιριστές για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος...

Η ιστοσελίδα Goal.com ανέδειξε τους δέκα καλύτερους ποδοσφαιριστές για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να βρίσκεται στην 7η θέση.

Με το πρώτο μισό των προκριματικών του EURO για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας να έχει συμπληρωθεί, είναι η κατάλληλη ώρα για μία πρώτη ανασκόπηση.
Οι ομάδες που έχουν συνηθίσει στις παρουσίες τους στα μεγάλα ραντεβού τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται κοντά στην εξασφάλιση του πρώτου εισιτηρίου, με κάποιες άλλες να περνούν ακόμα από… εξετάσεις.

Η ιστοσελίδα Goal.com έκανε αναφορά στους δέκα καλύτερους ποδοσφαιριστές των προκριματικών και σε αυτούς είχε περίοπτη θέση ο Βασίλης Τοροσίδης.

10 – Γιούρα Μοβσισιάν (Αρμενία)
Και όμως η Αρμενία μπορεί να θεωρείται μία από τις ομάδες που διεκδικεί την πρόκριση. Βρίσκεται στην 4η θέση του δευτέρου ομίλου, μόλις δύο βαθμούς μακριά από τις πρωτοπόρες, Ιρλανδία, Ρωσία και Σλοβακία. Ο ηγέτης των Αρμένιων είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Γιούρα Μοβσισιάν.
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός που μεγάλωσε στην Αμερική δεν είναι και το μεγαλύτερο όνομα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς αγωνίζεται στο δανέζικο πρωτάθλημα. Ωστόσο μετράει ήδη τρία τέρματα σε πέντε εμφανίσεις στα προκριματικά.

9- Μπρέντε Χάνγκελαντ (Νορβηγία)
Στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου βρίσκεται η Νορβηγία η οποία κάνει την έκπληξη μέχρι στιγμής, ούσα μπροστά από Πορτογαλία και Δανία. Ο Έγκιλ Όλσεν στηρίζεται πολύ στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας και ο Μπρέντε Χάνγκελαντ είναι ο… βράχος της.
Εκτός αυτού έχει βοηθήσει και στο σκοράρισμα. Ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών απέναντι στην Ισλανδία, ενώ ήταν και ο MVP της αναμέτρησης με την Πορτογλία, όπου οι «βίκινγκς» επικράτησαν με 1-0.

8 – Τζο Χαρτ (Αγγλία)
Μετά από αρκετά χρόνια η Αγγλία δείχνει να βρίσκει επιτέλους έναν καλό τερματοφύλακα, ο οποίος να εμπνέει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του. Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Το μοναδικό τέρμα που δέχτηκε πολύ δύσκολα θα μπορούσε να το αποφύγει, καθώς ήταν… άπιαστο…

7 – Βασίλης Τοροσίδης (Ελλάδα)
Τρεις νίκες έχει πάρει η Ελλάδα στο προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ευρώπης και οι δύο από αυτές έχουν την υπογραφή του Βασίλη Τοροσίδη. Απέναντι στην Λετονία με ένα εκπληκτικό τέρμα έδωσε τους τρεις βαθμούς στην «Γαλανόλευκη», ενώ απέναντι στην Μάλτα λύτρωσε ολόκληρο το ελληνικό έθνος.
Αν η Ελλάδα προκριθεί τελικά στο EURO σίγουρα θα χρωστάει την συμμετοχή της στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που της έχει χαρίσει ήδη έξι βαθμούς.

6 – Αντόνιο Κασάνο (Ιταλία)
Το… φάντασμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής φαίνεται να… αποχώρησε από τους Ιταλούς οι οποίοι εμφανίζονται σοβαροί στα προκριματικά. Η επιστροφή του Αντόνιο Κασάνο φαίνεται πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην… αναγέννηση.
Στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών απέναντι στην Εσθονία πέτυχε ένα τέρμα και έδωσε μία ασίστ, ενώ σκόραρε ξανά απέναντι στα Νησία Φερόε.

5 – Μίρκο Βούσινιτς (Μαυροβούνιο)
Στην πρώτη θέση των προκριματικών βρίσκεται το Μαυροβούνιο, έχοντας ως συγκάτοικο την Αγγλία. Οι τρεις νίκες της ομάδας, έχουν έρθει με 1-0. Ο Μίρκο Βούσινιτς σκόραρε σε αυτές απέναντι στην Ουαλία και Ελβετία και είναι αυτός που έχει χαρίσει έξι βαθμούς στην ομάδα του Μαυροβουνίου.

4 – Αντρές Ινιέστα (Ισπανία)
Από εκεί που… τελείωσε, ξεκίνησε ο Αντρές Ινιέστα. Μετά το νικητήριο τέρμα του απέναντι στην Ολλανδία που χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στους «φούριας ρόχας», ο μέσος της Μπαρτσελόνα έχει οδηγήσει την Ισπανία σε αρκετές νίκες.
Απέναντι στην Τσεχία μπορεί να σκόραρε ο Βίγια και τις δύο φορές, ωστόσο, αυτό το χρωστάει στον Ινιέστα, ο οποίος του έκανε μία ασίστ και κέρδισε το πέναλτι της νίκης.

3 – Μίροσλαβ Κλόσε (Γερμανία)
Τα χρόνια περνούν για τον Μίροσλαβ Κλόσε, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σταματάει το σκοράρισμα. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα μέχρι στιγμής στα προκριματικά, με τον Κλόσε να έχει πετύχει οκτώ τέρματα στις έξι του εμφανίσεις. Πλέον έχει φτάσει στα 61 με το εθνόσημο στο στήθος και υπολείπεται επτά για να «πιάσει» τον Γκερντ Μίλερ.

2 – Φιλίπ Μεξές (Γαλλία)
Σαν… ανέκδοτο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εμφανίσεις του Φιλίπ Μεξές, υπό τις οδηγίες του Ραϊμόν Ντομενέκ. Παρόλα αυτά, από την στιγμή που ανέλαβε ο Λοράν Μπλαν έχει αλλάξει κατά πολύ τις εμφανίσεις του. Πλέον είναι σταθερός και από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Γαλλίας στα προκριματικά. Σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί, η Γαλλία έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα και αυτό ήταν για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών.

1 – Κλας Γιάν Χούντελααρ (Ολλανδία)
Η ζωή του Χούντελααρ στην Σάλκε σε καμία περίπτωση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, καθώς, σκοράρει με το… σταγονόμετρο. Όταν φοράει την πορτοκαλί φανέλα ωστόσο, γίνεται άλλος άνθρωπος.
Στα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια έχει σκοράρει οκτώ φορές σημειώνοντας από δύο τέρματα σε κάθε αναμέτρηση. Όπως είναι λογικό είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των προκριματικών και όχι άδικα.

Η ψηφοφορία
Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους ποδοσφαιριστή. Στη κατηγορία αυτή όμως, φαίνεται ότι ο Βασίλης Τοροσίδης δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Αυτό γιατί βρίσκεται στην τελευταία θέση με τις ψήφους, συγκεντρώνοντας το 0,65 %. Στην κορυφή βρίσκεται ο Μίροσλαβ Κλόσε της Γερμανίας έχοντας συγκεντρώσει το 19,65.

onsports.gr