ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοκ στο Ρίο: Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ Ελληνίδα αθλήτρια

Σοκ στο Ρίο: Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ Ελληνίδα αθλήτρια

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, σκάνδαλο ντόπινγκ συγκλονίζει την ελληνική αποστολή στο Ρίο.

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε Ελληνίδα αθλήτρια που βρίσκεται στη Βραζιλία για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cnn.gr.

Το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο έχει συγκλονιστεί από την είδηση που έσκασε σαν βόμβα, ελάχιστες ώρες, πριν αρχίσουν και επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Βραζιλία.

Το πρώτο δείγμα είχε βγει θετικό, ενώ αναμένεται η ανάλυση του δεύτερου δείγματος για να επιβεβαιωθεί ότι είναι θετική σε απαγορευμένες ουσίες.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα της αθλήτριας ούτε περαιτέρω πληροφορίες, μόνο ότι πρόκειται για αθλήτρια της κολύμβησης.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της 26χρονης, αλλά αύριο θα αναχωρήσει για την Ελλάδα μέσω Ρώμης.

Της ζητήθηκε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα από το Ολυμπιακό Χωριό και απόψε θα μείνει σε ξενοδοχείο λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αν και το δεύτερο δείγμα του είναι θετικό δεν θα ταξιδέψει καν για την Βραζιλία.

Αργά το βράδυ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε την είδηση με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

Κρούσμα ντόπινγκ σε Κύπριο αρσιβαρίστα

Ο αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από λίγες εβδομάδες ενώ βρισκόταν στην Αθήνα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε σήμερα και ανακοίνωσε πως ξεκινούν διαδικασίες ανάκλησης της διαπίστευσης του αθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο Ρίο εδώ και λίγες ώρες.

Ο 24χρονος Μαρτασίδης, μέλος της εθνικής Ελλάδας μέχρι πριν από 1,5 χρόνο, προετοιμάστηκε υπό τις οδηγίες του Βίκτωρα Μήτρου και είχε δηλωθεί στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας 85 κιλών. Ήταν ένα από τα μόλις 16 μέλη που αριθμεί η κυπριακή αποστολή στο Ρίο.

Σχετικές ειδήσεις