ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η «σκοτεινή» πλευρά του γυναικείου ποδοσφαίρου: Σεξουαλικές επιθέσεις και εκφοβισμοί

Αυστραλία
AP Images

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Λίζα Ντε Βάνα για όσα συμβαίνουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας.

Η πρώην διεθνής παίκτρια σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε λόγο για σεξουαλική παρενόχληση κι εκφοβισμό. Αφορμή στάθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό.

«Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει. Έχω δει προβλήματα σε όλα τα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια - από άνδρες και γυναίκες - και τα κορίτσια που έρχονται πρέπει να είναι γενναία κι αυτά που έχουν περάσει από αυτό πρέπει επίσης να είναι γενναία και να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνα τους», τόνισε η 36χρονη στην «Daily Telegraph» του Σίδνεϊ.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι: «Έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση; Ναι. Έχω δεχθεί εκφοβισμό; Ναι. Έχω απομονωθεί; Ναι. Έχω δει πράγματα που με έχουν κάνει να νιώσω άβολα; Ναι. Σε οποιονδήποτε αθλητικό οργανισμό, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, η αποπλάνηση, η εκμετάλλευση και η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με αρρωσταίνουν».

Στο πλευρό της στάθηκαν τόσο η πρώην συμπαίκτρια της, Ελίσα Καρνάβας, όσο κι η πρώην προπονήτρια της, Ρόουζ Γκαροβάνο, ενώ η Ράλι Ντόμπσον υποστήριξε ότι βίωσε αποπλάνηση στα πρώτης της βήματα.

Οι καταγγελίες έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ ότι θα διεξάγει έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση κι εκφοβισμό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών της χώρας. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας από την πλευρά της ανέφερε ότι δεν γνώριζε τα όσα δήλωσε η Ντε Βάνα, ωστόσο η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ερευνήσει το θέμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίζεται την Πέμπτη ο Νίκος Παλαιοκώστας

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Καιρός: Ξεκινά απόψε η κακοκαιρία «Αθηνά» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»