ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας ζει πλέον στα καταφύγια

Γκιόργκι Σουντάκοφ
shakhtar.com

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή «κατέστρεψε» τα όνειρα του 19χρονου, Γκιόργκι Σουντάκοφ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της χώρας.

Το μεγάλο «πουλέν» του ουκρανικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει πλέον τη φρίκη του πολέμου, με τον πρώην προπονητή του, Φερνάντο Βαλέντε να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του.

Ο πρώην προπονητής της δεύτερης ομάδας της Σαχτάρ Ντόνετσκ διηγήθηκε τη σκληρή μοίρα του 19χρονου επιθετικού μέσου, ενός πολλά υποσχόμενου ταλέντου της πρώτης ομάδας, που αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να κρύβεται στο καταφύγιο λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Ο Σουντάκοφ είναι ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες, που έχει το επίπεδο να παίξει για την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω προπονήσει στην 20χρονη καριέρα μου και ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς που είχα ποτέ», είπε ο Βαλέντε στο ισπανικό πρακτορείο και συμπλήρωσε: «Στο κινητό μου έχω μια φωτογραφία πριν από τη σύγκρουση, εκείνου και της κοπέλας του, που είναι έγκυος. Τώρα βρίσκεται σε ένα καταφύγιο και είναι λυπημένος».

Τον Μάιο του 2021 ο Σουντάκοφ είχε την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Ουκρανίας, η οποία είχε τότε προπονητή τον θρυλο του ουκρανικού ποδοσφαίρου, Αντρέι Σεφτσένκο. Συνολικά, μετράει τρεις εμφανίσεις με το εθνόσημο. «Όνειρα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, δεσμεύτηκαν σε ένα καταφύγιο για έναν παράλογο πόλεμο», ανέφερε ο Βαλέντε και συνέχισε: «Ναι, κλαίω και προσεύχομαι γι΄ αυτό το ζευγάρι και για όλους τους νεαρούς παίκτες και φίλους που άφησα πίσω σε μια Ουκρανία που με έκανε χαρούμενο για δύο χρόνια. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη».

Ο Σεφτσένκο, μιλώντας στο Sky Sports, είχε δηλώσει: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στον ρωσικό λαό. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορείτε να το ανεχτείτε αυτό. Σας ικετεύω, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, να σταματήσετε τον πόλεμο. Βγείτε στο δρόμο. Πείτε τις απόψεις σας. Μπορείτε να σταματήσετε τον πόλεμο και πρέπει».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «Οδύσσεια» της οικογένειας του Γεβχέν Σάκχοφ της ΑΕΚ