ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον αέρα το ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στον αέρα το ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Υπό τη σκιά της δολοφονίας ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι προγραμματισμένη για απόψε η αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό του Champions League.

Ένας 22χρονος φίλαθλος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ στη Νεα Φιλαδέλφεια μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά 9 άτομα, εκ των οποίων 3 Έλληνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματιστεί κι ένα 13χρονο κορίτσι.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ιστορικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πρώτο ευρωπαϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 20 χρόνια, είναι στον αέρα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά, μετά από αυτή την τραγική εξέλιξη, αν και το «σφικτό» καλεντάρι των προκριματικών δεν επιτρέπει μεγάλη ευελιξία.

Αν τελικά γίνει ο αγώνας, θα είναι κάτω από βαριά σκιά, με την ομάδα και τον κόσμο της ΑΕΚ να θέλει να φτάσει στη νίκη για να τιμηθεί και η μνήμη του 22χρονου φιλάθλου της, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του.

Τελευταίο παιχνίδι της Ένωσης στο «Νίκος Γκούμας» ήταν κόντρα στη Μάλαγα στις 27 Φεβρουαρίου του 2003 για τους «16» του Κυπέλλου UEFA (ήττα 1-0 και αποκλεισμός σε συνδυασμό με το 0-0 που είχε προηγηθεί στην Ισπανία).

Ο αγώνας (21:45) θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ρεβάνς με την ομάδα του Ιγκόρ Μπίστσαν είναι προγραμματισμένη για την άλλη Τρίτη (15/8, 21:00) στην Κροατία.