ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Έρχονται ξένοι διαιτητές στη Super League - Το τελεσίγραφο Τσέφεριν σε Μπαλτάκο

ΕΠΟ: Έρχονται ξένοι διαιτητές στη Super League - Το τελεσίγραφο Τσέφεριν σε Μπαλτάκο
Intime

ΕΠΟ: Την άρση απόσυρσης στήριξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την παροχή Elite και Α’ κατηγορίας διαιτητών με προσωπική παρέμβαση ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στον Τάκη Μπαλτάκο μ’ ένα τελεσίγραφο.

Ανατροπή δεδομένων παρατηρήθηκε στην υπόθεση έλευσης ξένων διαιτητών από την κατηγορία Elite και A’ της UEFA για τα ντέρμπι, ΠΑΟΚ - Άρης και ΑΕΚ - Ολυμπιακός της 4ης αγωνιστικής σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/09) έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο «ισχυρός άνδρας» της UEFA είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, όπου τον ενημέρωσε πως με προσωπική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε το θέμα των ξένων διαιτητών για την ερχόμενη αγωνιστική. Ωστόσο, έδωσε και ένα τελεσίγραφο, αναφορικά με την ασφάλεια των αξιωματούχων που έρχονται σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Ο πρόεδρος της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, μόλις τώρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε ότι το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική.

Προειδοποίησε επίσης, ότι είναι τελευταία φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση εκ μέρους τους εάν δεν υπάρξει ασφάλεια για τους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η αρχική στάση Τσέφεριν, το… μπαλάκι ΕΠΟ σε Super League και Υφυπουργείο και η επιστολή Μαρινάκη

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί… ανατροπή των δεδομένων που είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Η UEFA είχε άρει τη στήριξή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την παροχή διαιτητών Elite και Α’ κατηγορίας, έπειτα από τα όσα είχαν γίνει την περσινή χρονιά.

Η ΕΠΟ είχε ζητήσει με επιστολή της την αλλαγή του… καθεστώτος, όμως, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε εμείνει στην αρχική του απόφαση, θέτοντας ζήτημα συνεργασίας με την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ελληνική Ομοσπονδία είχε… πετάξει το «μπαλάκι» στη Super League και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ζητώντας να παρέχουν τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των αξιωματούχων που καλούνταν να σφυρίξουν στην χώρα μας.

Μάλιστα, την Δευτέρα (11/09) η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ με ανακοίνωσή της είχε ξεκαθαρίσει πως δεν… μπορούσε να ορίσει ξένους διαιτητές, ελέω της απόφασης της UEFA, ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, με επιστολή του ζήτησε την άρση της απόσυρσης στήριξης από την UEFA, με τον πρόεδρο της, Αλεξάντερ Τσέφεριν να παρεμβαίνει προσωπικά, αλλά με το… απαραίτητο τελεσίγραφο.

Σχετικές ειδήσεις