ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024: Επίσημη η απόλυση του Σάντος από την Πολωνία

Προκριματικά Euro 2024: Επίσημη η απόλυση του Σάντος από την Πολωνία
PZPN Official

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πολωνίας ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της εθνικής.

Την απόλυση του Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία της Πολωνίας ανακοίνωσε και επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ήδη από το πρωί είχε ενημερώσει σχετικά τον Πορτογάλο προπονητή, σύμφωνα με τα πολωνικά ρεπορτάζ, ενώ αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο τεχνικός της εθνικής ελπίδων, Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε συνάντηση την Τρίτη (12/9) με τους ανθρώπους της Πολωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και παρότι αρχικά τα πολωνικά Μέσα ανέφεραν πως δεν υπήρχε οριστική απόφαση, σήμερα έγινε γνωστό πως το «διαζύγιο» ανακοινώθηκε στον πρώην ομοσπονδιακό της Πορτογαλίας και της Ελλάδας.

Αιτία της απόφασης αυτή είναι φυσικά η έως τώρα απογοητευτική πορεία της εθνικής ομάδας στον 5ο προκριματικό όμιλο του EURO 2024. Σε έναν θεωρητικά εύκολο όμιλο η Πολωνία, μετράει μόλις δύο εντός έδρας νίκες (2-0 τα Ν. Φερόε, 1-0 την Αλβανία) και τρεις εκτός έδρας ήττες (3-1 στην Τσεχία, 3-2 στη Μολδαβία, 2-0 στην Αλβανία) κι έχει δυσκολέψει αφάνταστα τη θέση της για απευθείας πρόκριση.

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε τα ηνία της στις 24 Ιανουαρίου, αλλά αφήνει την Πολωνία στην 4η θέση της βαθμολογίας και δύο βαθμούς πίσω από τις Τσεχία και Μολδαβία.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην απόφαση αποχώρησής του έπαιξαν και οι σχέσεις του Πορτογάλου με την Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους παίκτες, που δεν ήταν καλές από την αρχή, ενώ στη συνέχεια άρχισαν και οι... περίεργες αποφάσεις του στις κλήσεις των παικτών.