ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για την Ελλάδα - Τα γκολ των θριάμβων που πέτυχαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για την Ελλάδα - Τα γκολ των θριάμβων που πέτυχαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πέτυχαν σπουδαίες νίκες στις διοργανώσεις της UEFA, με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία για το 4 στα 4 - Όλα τα γκολ

Εξαιρετική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις νίκες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ να ολοκληρώνουν μια σχεδόν ονειρική αγωνιστική σε Europa League και Conference League, καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μετατρέψει σε νίκη ή έστω ισοπαλία την ανωτερότητά του επί της Φράιμπουργκ (2-3).

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα «διπλά» της στην Ευρώπη, κερδίζοντας 3-2 στην έδρα της Μπράιτον, στην επιστροφή της στη φάση των ομίλων.Τι κι αν έπαιζε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία, μολονότι αγωνίστηκε χωρίς το βασικό της δίδυμο στην άμυνα κι υπέπεσε σε δύο πέναλτι, η ΑΕΚ σημείωσε ένα τεράστιο διπλό Μπράιτον! Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χάλασαν το «πάρτι» που είχαν στήσει οι γηπεδούχοι για την παρθενική συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα και σημείωσαν ένα τεράστιο «διπλό», το οποίο τους φέρνει μόνους πρώτους, μετά το 3-3 στο Άγιαξ - Μαρσέιγ.

Παναθηναϊκός απ’ τα παλιά, απ’ τις μέρες που έγραψε ιστορία και του δόθηκε το προσωνύμιο «πρέσβης». Οι «πράσινοι» έκαναν… πλάκα με τη Βιγιαρεάλ! Μην επιτρέποντας στους Ισπανούς να απειλήσουν παρά μόνο μία φορά, τη στιγμή που οι ίδιοι πέτυχαν δύο γκολ και είχαν φάσεις για να φτάσουν το σκορ στο διπλάσιο! Το τελικό 2-0 δίνει τρεις «χρυσούς» βαθμούς στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Φώτης Ιωαννίδης και Άντραζ Σπόραρ οι σκόρερ του «τριφυλλιού». Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την τακτική του Γιοβάνοβιτς, μένοντας απλά να έχουν ανούσια υπεροχή σε κάποια σημεία του ματς, ενώ ταυτόχρονα έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί τις φάσεις και να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος νίκησε 3-2 στο Ελσίνκι και ξεκίνησε με το… δεξί στους ομίλους. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε δύο πρόσωπα στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa Conference League. Στο πρώτο ημίχρονο, μολονότι μπήκε δυνατά, στη συνέχεια επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν και τελικά το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια, όντας πίσω στο σκορ, αλλά μετά την ανάπαυλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έφυγε με το «διπλό» από τη Φινλανδία.

Ήττα που μπορεί να στοιχίσει στην οικονομία του ομίλου για τον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα τους στο group stage του Europa League, οι Πειραιώτες στάθηκαν άτυχοι και όχι αποτελεσματικοί, απέναντι στην Φράιμπουργκ που αντιθέτως ήταν και τυχερή και άκρως αποτελεσματική. Με αποτέλεσμα να φύγει με επικράτηση 3-2 απ’ το Φάληρο. Τρεις φορές προηγήθηκε η φιλοξενούμενη ομάδα, με τον Ολυμπιακό να κατορθώνει να ισοφαρίζει στις δύο εξ αυτών. Ο Ελ Κααμπί τα γκολ της Ελληνικής ομάδας που είχε τον Φορτούνη να την οδηγεί σχεδόν σε κάθε καλή προσπάθεια δημιουργικά.

Μείωσε τη διαφορά στο UEFA Ranking

Οι τρεις αυτές επικρατήσεις στην πρεμιέρα των ομίλων Europa League και Conference League, έδωσαν 1.200 βαθμούς στο ranking της UEFA. Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα παραμένει 19η, αλλά πλέον έχει μειώσει αισθητά την απόσταση απ’ τους Ουκρανούς που συνεχίζουν με 2 εκπροσώπους.

Με ανάλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα από τις ομάδες μας, η Ελλάδα μπορεί να ονειρεύεται ξανά την 15η θέση, αν και η απόσταση απ’ τους Νορβηγούς δεν είναι μικρή.

Η βαθμολογία στις θέσεις που ενδιαφέρουν την Ελλάδα:

13. Σερβία 27.375 (3/5)

14. Δανία 27.200 (2/4)

15. Νορβηγία 26.875 (2/4)

16. Τσεχία 26.550 (3/4)

17. Ισραήλ 26.125 (2/4)

18. Ουκρανία 25.800 (2/5)

19. ΕΛΛΑΔΑ 24.325 (4/5)

20. Κροατία 23.025 (1/4)

21. Πολωνία 22.875 (2/4)