ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Βγαίνει η απόφαση από Εφέσεων - Το χαρτί για Χουάνκαρ και η… μουσική

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Βγαίνει η απόφαση από Εφέσεων - Το χαρτί για Χουάνκαρ και η… μουσική
Eurokinissi

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση του ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» που διακόπηκε λόγω κροτίδας στον Χουάνκαρ. Κανονικά με κόσμο το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Περισσότερες από 2,5 ώρες διήρκησε η εκδίκαση για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της λίγκας με μηδενισμό στην εν λόγω αναμέτρηση, αφαίρεση 1 βαθμού από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 38.000 ευρώ.

Οι Πειραιώτες κατέθεσαν έφεση εναντίον της εν λόγω απόφασης και το μεσημέρι της Παρασκευής (03/11) εκδικάστηκε η υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από 2,5 ώρες, όπου το «παρών» έδωσε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μια και απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για «αποβολή» των «πράσινων» από την διαδικασία.

«Δεν δημιουργείται μία δίκη μεταξύ δύο διαδίκων. Δεν υπάρχει κύρια δίκη μεταξύ δύο άλλων, αλλά ένας πειθαρχικά ελεγχόμενος. Δεν υπάρχουν δύο, ένας μόνο, ο Ολυμπιακός», υποστήριξαν οι «ερυθρόλευκοι», με τους «πράσινους» να απαντούν: «Δεν διαφωνούμε με τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα, άρα τι ένσταση να κάνουμε. Αφορά δικό μας παιχνίδι και θα έπρεπε εξαρχής να είμαστε διάδικοι».

Έτσι, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος της πειραϊκής ΠΑΕ, με αποτέλεσμα η πλευρά του Παναθηναϊκού να έχει το δικαίωμα παρέμβασης στην διαδικασία και να καταθέσει τα επιχειρήματά της.

Έγγραφο από Ολυμπιακό για Χουάνκαρ

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν ένα έγγραφο, στο οποίο, αρχικά από το νοσοκομείο «Υγεία», όπου εξετάστηκε ο Ισπανός αμυντικός μετά τη ρίψη κροτίδας στο ντέρμπι, το… όριο κώφωσης στο αριστερό του αυτί ήταν 90 με το φυσιολογικό να είναι 10, ωστόσο, περίπου μία ώρα αργότερα, ο παίκτης εξετάστηκε στο νοσοκομείο «Μητέρα», όπου έκανε ακοόγραμμα, το όριο ήταν 30, με τους Πειραιώτες να σημειώνουν πως δεν γίνεται να υπάρξει τόσο θεαματική βελτίωση σε ελάχιστο διάστημα.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του «τριφυλλιού» κατέθεσαν ένσταση για το εν λόγω έγγραφο, αφού δεν είχε παρουσιαστεί στην αρχική εκδίκαση, υποστηρίζοντας: «Δεν υπάρχει σφραγίδα γιατρού, τι είναι αυτά».

Ακολούθως, ο Βασίλης Δημακόπουλος, εκ των νομικών του Ολυμπιακού, απάντησε: «Αυτά τα έχει η αστυνομία του Πειραιά. Η αναφορά γίνεται από τον νοσηλευτή. Αν δεν χρειάζεται βοήθεια γιατί να το γράψει. Αν δεν έχει ισορροπία γιατί να μην το γράψει. Δεν ήταν αυθαίρετοι οι νοσηλευτές. Ναι το γράφουν νοσηλευτές αλλά αυτό αναιρεί την αξία της παρατήρησης».

«Αν η κροτίδα μειώνει την ακοή ενός παίκτη, τι τον εμποδίζει να παίξει; Μουσική θα ακούσει ή πιάνο θα παίξει;»

Από εκεί και πέρα, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού, αναφορικά με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Χουάνκαρ. Όπως τόνισε ο Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος των Πειραιωτών, η ζημιά που υπέστη ο παίκτης δεν ήταν ικανή να τον κρατήσει μακριά από τον αγώνα, αφού δεν θα… έπαιζε μουσική ή πιάνο.

«Εάν η κροτίδα μειώνει την ακοή ενός ποδοσφαιριστή να ακούσει, τι τον εμποδίζει να παίξει; Μουσική θα ακούσει ή πιάνο θα παίξει; Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πήγαν στο “Υγεία” ενώ υπήρχαν άλλα τόσα νοσοκομεία να πάει. Το είπε ο γιατρός; Ο γιατρός λέει ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού και ο ποδοσφαιριστής αποφάσισαν να πάει στο "Υγεία"», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Οι προϋποθέσεις, λοιπόν θα μπορούσαν να είναι η παρέλευση του δίωρου, στην οποία οι παίκτες δεν θα μπορούσαν οι παίκτες να παίξουν. Αφού τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής, γιατί δεν το έγραψε στο φύλλο αγώνα. Ο μόνος αρμόδιος να πει αν ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί είναι ο γιατρός. Αυτά που έγραψε ο διαιτητής στο φ.α. δεν χρήζουν ερμηνείας. Όλοι όσοι είμαστε εδώ, έχουμε βρεθεί και ακούσει κροτίδες, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα».

Στην συνέχεια, τα νομικά επιτελεία των δύο ΠΑΕ προχώρησαν στις αγορεύσεις τους, θέλοντας να αιτιολογήσουν τα σκεπτικά τους, με τον πρόεδρο να δίνει προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (06/11) στις 12:00 για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της έδρας, το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο, μια και έχει αλλάξει το καταστατικό.

Σχετικές ειδήσεις