ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουκρανία: Θρήνος για την 27χρονη Βικτόρια Κοτλιάροβα - Σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Ουκρανία: Θρήνος για την 27χρονη Βικτόρια Κοτλιάροβα - Σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση στο Κίεβο
X

Ουκρανία: Η ποδοσφαιρίστρια Βικτόρια Κοτλιάροβα και η μητέρα της σκοτώθηκαν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πρωτεύουσα στις 29 Δεκεμβρίου.

Η oυκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τον θάνατο της Βικτόρια Κοτλιάροβα, πρώην ποδοσφαιρίστριας που αγωνίστηκε με τις φανέλες των Σπάρτακ Τσερνίχιβ, Ατεξ Κιέβου και Γιατράν Ουμάν.

Σύμφωνα με την ουκρανική ομοσπονδία, η μόλις 27 ετών αθλήτρια σκοτώθηκε, όπως και η μητέρα της Λουντμίλα, από την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο στις 29 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε πως σε ανάλογη επίθεση στο Λιβιβ, την ίδια μέρα, σκοτώθηκε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Βίκτορ Κομπζίστι, σε ηλικία 44 ετών.

Ο Ουκρανός είχε συμμετοχή σε δύο Ευρωμπάσκετ, αυτά του 2001 και του 2005, ενώ αγωνίστηκε στο παρελθόν στις Σαμάρα, Άζοβμας, Γιάμπολγκας και Ντνίπρο, πριν αποσυρθεί το 2011. Συνέχισε καριέρα προπονητή και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ουκρανίας με τη Μπουντιβέλνικ (2013 και 2014) ως συνεργάτης του Άιναρς Μπαγκάτσκις.

«Σήμερα, κατά τη διάρκεια του ύπουλου βομβαρδισμού της πόλης μας, σκοτώθηκε ο Ουκρανός μπασκετμπολίστας, προπονητής και τιμώμενος αθλητής της Ουκρανίας διεθνούς κλάσης Βίκτορ Κομπζίστι. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε ο επικεφαλής του τμήματος αθλητισμού του δημοτικού συμβουλίου του Λβιβ, Άντον Νικούλιν.

Από το 2015, ο Κομπζίστι υπηρέτησε ως πρόεδρος του συλλόγου μπάσκετ Κρέμιν. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιους, με έναν εξ αυτών, τον Ολεκσάντρ Κομπζίστι, να θεωρείται μεγάλο ταλέντο του ουκρανικού μπάσκετ και να αγωνίζεται στην ABA Liga με τη φανέλα της Μέγκα.

Σχετικές ειδήσεις