ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Ο Λιβάι Γκαρσία του στέρησε τη νίκη και κράτησε όρθια την «Ένωση»

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Super League
Intime News

Super League: Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από ένα μεγάλο «διπλό», αλλά ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε (2-2) με πέναλτι στις καθυστερήσεις, σε ένα «χορταστικό» ντέρμπι στην «OPAP Arena».

Στο πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι του Φατίχ Τερίμ, το «τριφύλλι» έψαχνε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε ομάδα που διεκδικεί κι εκείνη τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια… ανάσα από το να την πετύχει στην «OPAP Arena», μολονότι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία (24’). Οι «πράσινοι», όμως, είχαν εξαιρετική αντίδραση και γύρισαν… τούμπα το ντέρμπι, με τα τέρματα των Γέντβαϊ (31’) και Αράο (66’).

Τελευταίος, όμως, «μίλησε» ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις, κρατώντας όρθια την «Ένωση», η οποία, πάντως, θα μπορούσε να είχε κάνει την απόλυτη ανατροπή στο όγδοο λεπτό του έξτρα χρόνου με τον Αραούχο.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Στα πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ είχε μια πρωτοβουλία, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε καλά. Οι «πράσινοι» από τη δική τους πλευρά προσπάθησαν να «χτυπήσουν» με συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς άνοιξαν το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 24ο λεπτό. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του μετά τη βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι, βγήκε τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το «τριφύλλι» πίεσε ψηλά και δημιούργησε προβλήματα στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με ευκολία την μπάλα. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ άρχισαν να δημιουργούν στιγμές στην εστία του Στάνκοβιτς και τελικά βρήκαν γκολ ισοφάρισης, μετά από στημένη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε ωραία σέντρα κι ο Γέντβαϊ με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 31’.

Η αντίδραση των «πράσινων» ήταν ιδανική, από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και θα μπορούσαν ακόμα και να ανατρέψουν το σκορ, αν ο Βέρμπιτς ήταν εύστοχος από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά την παράλληλη του Βαγιαννίδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη τελική της ΑΕΚ, μετά το τέρμα που πέτυχε ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Σιμάνσκι στο 48ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βαγιαννίδη μέσα στην περιοχή στο 50’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά τους «τριφυλλιού» να «φωνάξει» για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Πινέδα στον Βέρμπιτς.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα με τον Λιβάι Γκαρσία στο 59ο λεπτό, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Αλ Χακίμ κλήθηκε στο VAR και καταλόγισε φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ στο ξεκίνημα της φάσης.

Όσο κυλούσε το ματς, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 63’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, ο οποίος δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά, μετά το γύρισμα του Μαντσίνι.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή, σκοράροντας ξανά μετά από στημένη φάση. Ο Κώτσιρας έκανε την κεφαλιά πάσα κι ο Αράο με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2 στο 66’.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της κι έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έψαχνε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ, όμως, φάνηκε να δίνουν αρκετά νωρίς χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν αρκετά κόρνερ και σε ένα από αυτά κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ζέκα σε σουτ του Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της ΑΕΚ το μετέτρεψε σε γκολ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πήγαν να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή, με τον Αραούχο να έχει μοναδική ευκαιρία, μετά το σουτ του Μάνταλου, αλλά ο Βαγιαννίδης τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή!

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ (Σουηδία)
Κίτρινες: 30’ Γκατσίνοβιτς, 52’ Κάλενς, 65’ Σιμάνσκι - 17’ Μαντσίνι, 85’ Ιωαννίδης
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Άμραμπατ (79’ Ελίασον), Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον) Πινέδα (63’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63’ Μάνταλος), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μαντσίνι (75’ Αϊτόρ), Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Βέρμπιτς (74’ Λημνιός), Ιωαννίδης (85’ Σπόραρ).

ΤΑ HIGHLIGHTS