ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: Επική ανατροπή με Ιωαννίδη κι επιστροφή στη διεκδίκηση!

Super League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: Επική ανατροπή με Ιωαννίδη κι επιστροφή στη διεκδίκηση!

 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Μπακασέτα ένα ακόμα, το Τριφύλλι επέστρεψε από το 1-0 του Ποντένσε και μπήκε δυναμικά στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου.  

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ως τέταρτος στα playoffs της Super League, βρέθηκε πίσω στο σκορ από απίθανο γκολ του Ποντένσε, αλλά έδειξε τεράστια ψυικά αποθέματα κι έκανε την ανατροπή της χρονιάς, επικρατώντας με 3-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φώτης Ιωαννίδης που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει για να φέρει το Τριφύλλι στους 59 βαθμούς, με τους Πειραιώτες να μένουν στους 57.

Κι όλα αυτά ανήμερα των 99ων γενεθλίων του Ολυμπιακού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ντέρμπι ξεκίνησε με απρόοπτο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 4ο λεπτό ο Ντραγκόβσκι τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Λοντίγκιν.

Στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 24' με ένα υπέροχο γκολ. Ο Πορτογάλος άσος πήρε την μπάλα από τον Όρτα στην «πράσινη» περιοχή και αριστερά, απέφυγε τον Κώτσιρα και με ένα δεξί σουτ έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, όμως, εκπληκτικά και στις πρώτες δικές του ευκαιρίες βρήκε ισάριθμα γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Στο 41ο λεπτό ο Μπερνάρ βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη και «τσίμπησε» την μπάλα, ο Έσε έδιωξε λίγο πριν την γραμμή, ο Ορτέγκα ολιγώρησε και ο Μπακασέτας με δυνατό δεξί σουτ «έγραψε» το 1-1.

Στο 45'+2' ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ξαναμπεί σε θέση οδηγού με τον Ναβάρο και 2 λεπτά αργότερα μετά από τρομερή ανάπτυξη, ο Μπακασέτας σούταρε με το δεξί, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στον Ιωαννίδη, που σκόραρε από κοντά για το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν για 20 λεπτά, αλλά σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 70' ο Ιωαννίδης έδωσε τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους γράφοντας το 1-3 από γύρισμα του Μπερνάρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Σλάγκερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναβάρο, Ποντένσε, Τσικίνιο, Κάρμο, Ελ Αραμπί - Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Πέρεθ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (80΄ Ιμπόρα), Όρτα (51΄ Τσικίνιο), Μασούρας (59΄ Φορτούνης), Ποντένσε (80΄ Ποντένσε), Ναβάρο (73΄ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7΄ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Tσέριν, Μπακασέτας (83΄ Μαντσίνι), Παλάσιος (75΄ Ούγκο), Μπερνάρ (83΄ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (83΄ Σπόραρ).

Σχετικές ειδήσεις