ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βινίσιους προς την UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα: «Ελπίζω να έχετε σκεφτεί την τιμωρία τους»

Βινίσιους προς την UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα: «Ελπίζω να έχετε σκεφτεί την τιμωρία τους»

Τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν εκ νέου κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτή τη φορά σε αγώνα Champions League, έφεραν την αντίδραση του Βραζιλιάνου άσου.

Έχει γίνει θλιβερή συνήθεια στην Ισπανία, οι ρατσιστικές επιθέσεις με συνθήματα κατά του Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και σε αυτή της Βαλένθια, έχει υποφέρει από τέτοιες καταστάσεις. Μάλιστα οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στο σημείο μέχρι και να τρομοκρατήσουν κοριτσάκι που φορούσε τη φανέλα του ποδοσφαιριστή.

Πριν αρχίσει η αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ίντερ για τους «16» του Champions League, έξω απ’ το «Μετροπολιτάνο» ακούστηκαν και πάλι συνθήματα ρατσιστικής φύσεως κατά του Βινίσιους. Σε αυτά οι οπαδοί της Ατλέτικο τον αποκαλούσαν «χιμπατζή».

Ο Βίνι αντέδρασε και μάλιστα μέσω social media απευθύνθηκε στην UEFA. Ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για αυτή την επαναλαμβανόμενη ιστορία.

Χαρακτηριστικά ανέβασε το video όπου υπάρχει το επίμαχο ρατσιστικό σύνθημα, με τον ίδιο να σχολιάζει απευθυνόμενος στην UEFA:

«Ελπίζω να έχετε ήδη σκεφτεί την τιμωρία τους. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που συμβαίνει ακόμα και σε παιχνίδια που δεν είμαι παρών».