ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Κίνδυνος αποκλεισμού Φενέρμπαχτσε από Conference League μετά τα επεισόδια

Ολυμπιακός: Κίνδυνος αποκλεισμού Φενέρμπαχτσε από Conference League μετά τα επεισόδια
EPA/STR, ΑΜΠΕ

Ολυμπιακός: Μεγάλος είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού της Φενέρμπαχτσε από το Europa Conference League, σε περίπτωση που τα «καναρίνια» αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Στις αρχές του Απριλίου, στις 11 και 18 του μηνός, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa Conference League. Ωστόσο, τα δύο αυτά παιχνίδια, φέρεται πως βρίσκονται στον… αέρα, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ για το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Έκτακτη συνέλευση για την αποχώρηση

Η διοίκηση του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα της χώρας και όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη 2 Απριλίου θα λάβει χώρα έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα έχει ως κυρίαρχο θέμα την εξέταση του ενδεχόμενου αποχώρησης από την Super Lig.

«Θέμα θα είναι η αξιολόγηση των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, μεταξύ των οποίων και η αποχώρηση της πρώτης ομάδας από τη Super Lig, με βάση τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον αγώνα Super Lig που διεξήχθη στις 17 Μαρτίου και τα πρόσφατα συμβάντα στο τουρκικό ποδόσφαιρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο Αλί Κοτς, πρόεδρος του συλλόγου, σχολίασε: «Θα υποβιβαστούμε σε χαμηλότερο πρωτάθλημα αν χρειαστεί, πρέπει να σώσουμε το μέλλον μας. Φτάνει πια».

Κίνδυνος αποβολής από το Conference League

Ωστόσο, σε περίπτωση που τα «καναρίνια» πάρουν την απόφαση για αποχώρηση, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποκλεισμού από τα επόμενα ματς του Europa Conference League και εν προκειμένω από τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Fanatik».

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω τουρκικό Μέσο φιλοξενούνται δηλώσεις του Άνιλ Ντίνσερ, δικηγόρου με ειδίκευση στα θέματα του αθλητισμού. Όπως υποστήριξε: «Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας».

Σε περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την UEFA και αυτή με την σειρά της θα πρέπει να αποβάλει την ομάδα απ’ όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

«Η τουρκική Ομοσπονδία πρέπει να ενημερώσει την UEFA. Στη συνέχεια, η UEFA θα λάβει την τελική απόφαση. Μετά την απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα, εάν η άδεια συλλόγου της UEFA αφαιρεθεί από την Ομοσπονδία και ενημερωθεί η UEFA, τότε αυτή μπορεί να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από το Conference League για τους επόμενους αγώνες» υποστήριξε ο Άνιλ Ντίνσερ.

Σχετικές ειδήσεις