ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: «Βόμβα» από τη Φενέρμπαχτσε - Απειλεί με αποχώρηση η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Τουρκία: «Βόμβα» από τη Φενέρμπαχτσε - Απειλεί με αποχώρηση η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Άνω-κάτω η Φενέρμπαχτσε μετά τα βίαια επεισόδια στο «Papara Park» και πριν από τις μάχες με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Conference League.

Οργή επικρατεί στις τάξεις της Φενέρμπαχτσε με τα δημοσιεύματα που θέλουν 5 παίκτες της να κινδυνεύουν με μεγάλες τιμωρίες, μετά τις συμπλοκές τους με χούλιγκαν της Τραμπζονσπόρ.

Οι οπαδοί έκαναν εισβολή στο γήπεδο «Papara Park» μετά τη νίκη με 2-3 της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

Τη Δευτέρα (18/3) ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, απείλησε πως ο σύλλογος θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, εφόσον οι παίκτες του τιμωρηθούν για χρήση βίας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά εδώ και 13-14 χρόνια, προκειμένου να σπείρουν τους σπόρους της βίας και του μίσους ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Το θύμα της περασμένης νύχτας είναι η Φενέρμπαχτσε. Είναι οι ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ που προστάτευσαν τους εαυτούς τους από το λιντσάρισμα και τη σωματική επίθεση.

Τι θα γινόταν αν ένας ποδοσφαιριστής δεχόταν λιντσάρισμα; Θα λέγαμε πάλι ότι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία φορά; Το λέμε πάντα, αλλά δεν συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται για τη Φενερμπαχτσέ. Οι χθεσινές επιθέσεις ήταν πλήρως οργανωμένες», ανέφερε ο πρόεδρος της αντιπάλου του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε:

«Ο αγώνας ξεκίνησε και τα γεγονότα κλιμακώθηκαν σταδιακά. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι. Αν αυτά είχαν συμβεί σε ματς της UEFA, η Τράμπζονσπορ θα είχε αποβληθεί. Ο Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ (σ.σ. ο διαιτητής του ματς) δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα και σε αυτό φταίει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας. Ξέρετε τη δύναμη του αντιπάλου μας, την πολιτική και τη γραφειοκρατική εξουσία. Ο κύριος λόγος για να μην διακοπεί αυτός ο αγώνας ήταν η ομοσπονδία».

Τέλος, ο Αλί Κοτς ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές του τιμωρηθούν για τη χρήση βίας εναντίον των χούλιγκαν, τότε ο σύλλογος θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super Lig.

«Μόλις παραιτήθηκα από την προεδρεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ως Φενερμπαχτσέ, πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Ζητώ ιδιαίτερα από την κοινότητά μας να ενεργήσει με σύνεση. Δεν θα ανεχτούμε αυτή τη μεταχείριση στη χώρα μας. Θα αποχωρήσουμε. Θα υποβιβαστούμε και στο χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί», ήταν τα λόγια του.

Σχετικές ειδήσεις