ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελβετική διαμαρτυρία: Πέταξαν γομολάστιχες στο γήπεδο

Ελβετική διαμαρτυρία: Πέταξαν γομολάστιχες στο γήπεδο

Το ντέρμπι Βασιλεία-Ζυρίχη διεκόπη επειδή οπαδοί πέταξαν γομολάστιχες θέλοντας να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων μέτρων για την οπαδική βία.

Η Ελβετία όσο… άνευρη χώρα κι αν μοιάζει, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα με την οπαδική βία. Μάλιστα σε παιχνίδια του τοπικού πρωταθλήματος, έχουν γίνει αρκετές φορές επεισόδια, με γκρουπ οπαδών που έχουν γιγαντωθεί εδώ και μια δεκαετία περίπου, να είναι ιδιαίτερα σκληροπυρηνικά.

Για το λόγο αυτό τα νέα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας, μοιάζουν αρκετά με τα ελληνικά. Αντί μια επιτροπή ανάλογη της ΔΕΑΒ, στην Ελβετία η αστυνομία μπορεί να αποφασίζει και να προχωρά στο κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών, αν κρίνει πως αυτό θα βοηθήσει την πάταξη της οπαδικής βίας.

Μέτρο για το οποίο δεν έχει συμφωνήσει ούτε η ίδια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι οπαδοί. Έτσι, στο ντέρμπι ανάμεσα σε Βασιλεία και Ζυρίχη υπήρξε μια ξεχωριστή διαμαρτυρία.

Το ματς διεκόπη μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν πετάχτηκαν χιλιάδες γομολάστιχες στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς επειδή αυτές θα ήταν πιο δύσκολο να απομακρυνθούν απ’ το χορτάρι, επιλέχτηκαν ως σήμα κατατεθέν στην διαμαρτυρία κατά των μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2.