ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φενερμπαχτσε: Αποχώρηση γιοκ! Οριστική απόφαση μετά το τέλος της σεζόν - Με Ατζούν η έκτακτη Γ.Σ.

Φενέρμπαχτσε Τουρκία
X / @fbsavasciruhu

Φενέρμπαχτσε: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa Conference League δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι τέλος της σεζόν.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί σε νέα Γενική Συνέλευση, μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αυτό ανακοίνωσε ο ισχυρός άντρας του συλλόγου, Αλί Κοτς στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ., στην οποία βρέθηκε κι ο Mr Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος δήλωσε: «περήφανος ξανά που είμαι οπαδός της Φενέρ».

Ο Κοτς ανέφερε: «Ενώ η μάχη μας για πρωτάθλημα συνεχίζεται, ας συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν χωρίς να τα παρατήσουμε. Ας παίξουμε τα υπόλοιπα ματς με τους νέους μας. Ας αξιολογήσουμε την κατάσταση της αποχώρησης από το πρωτάθλημα για την επόμενη σεζόν. Η άποψη ότι δεν πρέπει να αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα έχει γίνει κυρίαρχη. Δεν σκεφτόμαστε να 'παγώσουμε' τις αθλητικές δραστηριότητες, γιατί πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Όσα ζήσαμε στον αγώνα με την Τράμπζονσπορ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όσα έγιναν μετά τον αγώνα έγιναν οργανωμένα και προγραμματισμένα. Η αστυνομία δεν μπορούσε να παράσχει την απαραίτητη ασφάλεια σε έναν αγώνα που ήταν βέβαιο ότι θα ήταν τεταμένος. Σήμερα βρισκόμαστε στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έχει λάβει πολύ καλύτερα μέτρα ασφαλείας».

Καταλήγοντας, είπε: «Αναρωτιέμαι σε λεωφορείο θα επιτεθούν αν αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα; Ποιον σύλλογο και τον πρόεδρό του θα παγιδέψουν και θα τον βάλουν φυλακή; Ποια ομάδα θα προσπαθήσουν να λιντσάρουν; Ο στόχος είναι πάντα η Φενέρμπαχτσε».

Ο πρόεδρος της Φενέρ επιτέθηκε και στη Γαλατασαράι, ενώ κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. προβλήθηκε video με επεισόδια προηγούμενων ετών, φτάνοντας μέχρι εκείνα στην έδρα της Τραμπζονσπόρ.

Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έδωσαν το «παρών» πάνω από 25.000 οπαδοί, οι οποίοι ύψωσαν ένα μεγάλο πανό αφιερωμένο στον Κοτς. Αυτό έγραφε: «Εσύ χάραξες τον δρόμο, θα περπατάμε μαζί σου για πάντα».

Την… τιμητική του είχε κι ο Οσαγί Σάμουελ, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που δεν δίστασε να τα βάλει με τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν η Φενέρμπαχτσε αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11 Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα (18/4) στην Πόλη.

Σχετικές ειδήσεις