ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο ο Ρουμπιάλες - Ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος

Ισπανία: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο ο Ρουμπιάλες - Ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος
AΠΕ - ΜΠΕ

Η έρευνα για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στο ισπανικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται, με την προσωρινή σύλληψη και ανάκριση του Λουίς Ρουμπιάλες. 

Ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αφέθηκε ελεύθερος από την Πολιτική Φρουρά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συλληφθεί αμέσως μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Adolfo Suárez» της Μαδρίτης από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι πράκτορες της Κεντρικής Επιχειρησιακής Μονάδας προχώρησαν στη σύλληψη του Ρουμπιάλες μόλις προσγειώθηκε στο Terminal 1 του αεροδρομίου, όπου τον περίμενε ένα βαν. Σκοπός της σύλληψης ήταν να ανακριθεί, αλλά και να κρατηθούν οι κινητές του συσκευές.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ερευνάται από το δικαστήριο Νο 4 της Majadahonda για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της επιχειρηματικής διαφθοράς, της άδικης διοίκησης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η «La Sexta» απαθανάτισε τη στιγμή κατά την οποία ο Ρουμπιάλες, αφού κατέβηκε από το αεροπλάνο, οδηγήθηκε σε ένα βαν της αστυνομίας για να τον εμποδίσουν να φύγει από την περιοχή των υπολοίπων επιβατών.

«Είμαι εδώ για να πω ότι είναι ψέματα πως μέσα από δωροδοκίες πήρα διαμερίσματα στον Άγιο Δομίνικο. Είναι ψευδές ότι έκανα κερδοσκοπία με ακίνητα στο Πράσινο Ακρωτήρι.

Είναι ψευδές ότι αγόρασα γη για να χτίσω στην Σαουδική Αραβία. Τα χρήματα στους λογαριασμούς μου είναι μέρος της δουλειάς μου», τόνισε ο Ρουμπιάλες σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό «La Sexta» και η οποία είναι προγραμματισμένη να προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης (3/4).

Υπενθυμίζουμε πώς για τον Ρουμπιάλες εκκρεμεί και η υπόθεση του μη συναινετικού φιλιού στην Τζένι Ερμόσο μετά το τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2023.

Η Εισαγγελία έχει ζητήσει τη φυλάκιση του Ισπανού για 2,5 χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις