ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζεράρ Πικέ: Στο στόχαστρο έρευνας για δωροδοκία του Λουίς Ρουμπιάλες

Ζεράρ Πικέ: Στο στόχαστρο έρευνας για δωροδοκία του Λουίς Ρουμπιάλες

Νέοι μπελάδες για τον Ζεράρ Πικέ, μιας και οι ισπανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για πιθανή συμμετοχή του στην «υπόθεση ξεπλύματος» της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο ανακριτής που ορίστηκε υπεύθυνος της έρευνας για «ξέπλυμα χρήματος» στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF), αναζητά στοιχεία για δωροδοκίες προς τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ρουμπιάλες, μετά την απόφαση να διεξαχθεί το ισπανικό Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα στην Ισπανία αναφέρουν πως απέστειλε αίτηση δικαστικής συνδρομής στις αρχές της Ανδόρας για να εξακριβωθούν τα οικονομικά στοιχεία του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, διαχειριστή της εταιρείας αθλητικών εκδηλώσεων «Kosmos», που μεσολάβησε για τη μεταφορά της διοργάνωσης.

Στην αίτηση, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Efe, η δικαστής Ντέλια Ροντρίγκο θεωρεί «απολύτως απαραίτητο» να επαληθεύσει εάν ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής «δωροδόκησε» τον πρώην πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες ή άλλα στελέχη της RFEF, με σκοπό τη μεταφορά της διοργάνωσης στη Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα ζητά πληροφορίες για την «πλήρη ιχνηλασιμότητα των κεφαλαίων που ελήφθησαν από την Kosmos».

Οι ερευνητές θέλουν να μάθουν τον προορισμό των «προμηθειών που πλήρωσε» η Sela, δημόσια εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, στην Kosmos, ύψους 24 εκατ. ευρώ για τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ στην αραβική χώρα για έξι σεζόν, έναντι συνολικού ποσού 240 εκ. ευρώ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι αρχές αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι στην περίοδο Ιούνιος 2019 - Μάρτιος 2022 τρεχούμενος λογαριασμός στην Ανδόρα έλαβε 3,4 εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό της Kosmos, ως μέρος των «προμηθειών» που έλαβε η εταιρεία του Πικέ από τη Sela.

Στην αίτηση η δικαστής ζητά επίσης να εντοπίσει τον λογαριασμό του Καταλανού «για την έκδοση πληρωμής» δύο εκατομμυρίων ευρώ σε άλλη ισπανική εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2021, όπως και να εντοπίσει άλλους τρεχούμενους λογαριασμούς στους οποίους εμφανίζεται ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

Σχετικές ειδήσεις