ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φενέρμπαχτσε: Ποινή αποκλεισμού ενός έτους, άλλα όχι αφαίρεση βαθμών - Η πιθανή τιμωρία της

Φενέρμπαχτσε Τουρκία
Print Screen

Φενέρμπαχτσε: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έκανε πράξη την απειλή της κι αποχώρησε από τον τελικό του Super Cup και πλέον κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού, αλλά όχι με αφαίρεση βαθμών, όπως εκτιμούν στην Τουρκία.

Η Φενέρ αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, λόγω της απόρριψης του αιτήματος να αναβληθεί ο τελικός, λόγω του πρώτου αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Είναι δεδομένο ότι ο τουρκικός σύλλογος θα τιμωρηθεί, αλλά όπως εκτιμούν στη γειτονική χώρα, δεν θα της επιβληθεί τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Η πιθανότερη τιμωρίας της θα είναι η ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το Κύπελλο κι αν πάρει το πρωτάθλημα κι από το ερχόμενο Super Cup.

Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, εξηγώντας τους λόγους που πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα από τον τελικό με τη Γαλατάσαραϊ, ανέφερε:

«Δεν παραταχθήκαμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε, αλλά να υπερασπιστούμε την αλήθεια, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε για να εξηγήσουμε τη στάση μας είναι το εξής: Υπηρετώντας τον τουρκικό αθλητισμό μέσα στα 117 χρόνια ιστορίας, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά κάθε άθλημα στο οποίο αγωνιζόμαστε, έχοντας χιλιάδες τρόπαια στο μουσείο, που έχουν ίχνη από ιδρώτα και δουλειά, νιώθοντας τις αξίες αυτής της χώρας με 30 εκατομμύρια οπαδούς, σαν τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, θα συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά σήμερα και αύριο, όπως κάναμε χθες».

Σχετικές ειδήσεις