ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ISIS απειλεί το Champions League: Σε αστυνομικό κλοιό «Emirates» και «Μπερναμπέου» (pics)

Ο ISIS απειλεί το Champions League: Σε αστυνομικό κλοιό «Emirates» και «Μπερναμπέου» (pics)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Champions League: Επί... ποδός Παρίσι, Μαδρίτη και Λονδίνο μετά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους για χτύπημα στους αγώνες των προημιτελικών.

Η τρομοκρατική οργάνωση «ISIS» εξαπέλυσε απειλές για επίθεση στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους αγώνες των προημιτελικών του Champions League.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (08/04) το «Al Azaim», το Μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία υπήρχε σαφής απειλή για το «Παρκ Ντε Πρενς», το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το «Μετροπολιτάνο» και το «Έμιρεϊτς» με μήνυμα: «Σκοτώστε τους όλους».

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις συγκεκριμένες πόλεις. Η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία της Μαδρίτης ενεργοποίησε δύο πρωτόκολλα ασφαλείας ενόψει του Champions League αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Και συγκεκριμένα για τους δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο-Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας, με τον οποίο μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί (9/4), έχει ενισχύσει σημαντικά τα μέσα ασφαλείας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση τύπου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είδαμε, μεταξύ άλλων, μια επικοινωνία από το Ισλαμικό Κράτος που στοχεύει ιδιαίτερα τα γήπεδα. Δεν είναι καινούργια», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής βοηθός επίτροπος της αστυνομίας του Λονδίνου, Άντι Αντίλεκαν δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις αναφορές στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με κλήσεις για στόχευση αγώνων σε όλη την Ευρώπη και εδώ στο Λονδίνο».

«Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης για τον αποψινό αγώνα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί με την ομάδα ασφαλείας του συλλόγου για να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί ειρηνικά».

Από την πλευρά της, η UEFA σχολίασε με τη σειρά της τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τις απειλές του ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα στα γήπεδα των αναμετρήσεων της προημιτελικής φάσης του Champions League.

«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UCL αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στους αντίστοιχους χώρους. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη Μαδρίτη και το «Emirates» στο Λονδίνο μπαίνουν σε αστυνομικό κλοιό όσο πλησιάζει η ώρα (22:00 Ελλάδας) της σέντρας στις αναμετρήσεις Ρεάλ-Σίτι και Άρσεναλ-Μπάγερν, αντίστοιχα. Κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες έξω από το λονδρέζικο γήπεδο, τέσσερις ώρες πριν από τη σέντρα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας που σκότωσε τουλάχιστον 143 ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις