ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 13ο στέμμα! «Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης (pics+vids)

Το 13ο στέμμα! «Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης (pics+vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Λίβερπουλ με 3-1 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στον εκπληκτικό Μπέιλ και στις «γκάφες» του τερματοφύλακα των «κόκκινων»

Οι «Μερένγκες» έκαναν το three peat και έγραψαν ιστορία - Μοιραίος ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ - Μεγάλος άτυχος ο σταρ των “reds”, Σαλάχ που τραυματίστηκε και πιθανότατα χάνει και το Μουντιάλ

Η ομάδα-θρύλος του Champions League είναι από το βράδυ της 26ης Μαΐου η Ρεάλ Μαδρίτης. Το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου, καταφέρνοντας κάτι που καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν (από το 1993 όταν μετονομάστηκε σε Champions League από Κύπελλο Πρωταθλητριών) δεν έχει πετύχει στη διοργάνωση.

Αυτός ήταν το 13ο τρόπαιο στην διοργάνωση για την «βασίλισσα». Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπέιλ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μάλιστα το πρώτο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του με απίθανο ψαλιδάκι που τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Μπενζεμά είχε ανοίξει το σκορ στο 51' έπειτα από ασύλληπτη γκάφα του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Κάριους. Οι «reds» απάντησαν άμεσα και ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή του Μανέ.

Η… έμπνευση του Ζιντάν να ρίξει στο ματς τον Γκάρεθ Μπέιλ ήταν η καθοριστική κίνηση για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ουαλός επιθετικός με ένα ασύλληπτο ψαλιδάκι έπειτα από σέντρα του Μαρσέλο έβαλε ξανά μπροστά του «Μερένχες». Λίγα λεπτά αργότερα, με σουτ από τα 30 μέτρα και νέα γκάφα του Κάριους, που είδε τη μπάλα να «ζωντανεύει» μπροστά του, έγραψε το τελικό 3-1 και φόρεσε στο κεφάλι της «βασίλισσας» το 13ο στέμμα.

Οι «μερένγκες» κατάκτησαν στο «Ολιμπίσκι» το τρίτο σερί τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (13ο στην Ιστορία τους) και αναμφισβήτητα αυτό είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει στο μέλλον. Το είχε κάνει η μεγάλη Μπάγερν στην δεκαετία του 1970, στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, με τρία συνεχόμενα τρόπαια κι από τότε κανείς, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (27/05)...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ