ΣΠΟΡ

Στίβος: Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν στη Στεφανίδη για τα πριμ

Στίβος: Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν στη Στεφανίδη για τα πριμ
Η Κατερίνα Στεφανίδη
InTime

Η ακύρωση της καταβολή των πριμ σε αθλητές και αθλήτριες που είχαν επιτυχίες στον κλειστό στίβο από το 2016 και μετά βρέθηκε στο επίκεντρο δημόσιας συζήτησης της πρωταθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη με τους πολιτικούς προϊστάμενους του αθλητισμού.

Ο νόμος 2725/99 (αρθ. 34) δεν ήταν σαφής σε ό,τι αφορούσε τις επιτυχίες των αθλητών σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και με βάση αυτόν θα έπρεπε να ακυρωθούν τα πριμ που είχαν λαμβάνειν οι Έλληνες πρωταθλητές από το 2016 κι έπειτα.

Το θέμα έθιξε, δημόσια μάλιστα, η Κατερίνα Στεφανίδη. Η κορυφαία αθλήτρια του άλματος επί κοντώ παρέθεσε στο Twitter μια συνέντευξή της από το «insidethegames» και έγραψε χαρακτηριστικά πως «φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω τελικά».

Η απάντηση από πλευράς της ΓΓΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Μέσω των social media. «Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα και από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα και νόμιμα το ζήτημα. Έκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια», έγραψε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, απάντησε: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού έχει προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να ισχύει η ίδια πριμοδότηση και για τις επιτυχίες στον κλειστό στίβο, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους αγώνες ανοικτού στίβου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.914 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Νέο ρεκόρ με 35 νεκρούς και 228 διασωληνωμένους