ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση – «Μου έλειψε το τένις» (videos+photos)

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι έτοιμος να επιστρέψει στα court μετά την περιπέτεια του στο Australian Open.

Ο «Νόλε» θα αγωνιστεί στο Dubai Duty Free Tennis Championships, το οποίο θα ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (14/2).

Ο Τζόκοβιτς μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο περίπτερο της Σερβίας στη Dubai World Expo, ανέφερε ότι: «Ανυπομονώ να επιστρέψω για να παίξω τη Δευτέρα. Μου λείπει το τένις μετά από όλα όσα συνέβησαν».

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει στεφθεί πρωταθλητής πέντε φορές, με την τελευταία να είναι το 2020 όταν κέρδισε 2-0 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά. Πέρσι δεν αγωνίστηκε λόγω της πανδημίας, ενώ αρχικά ήταν να απουσιάσει και φέτος. Συγκεκριμένα, μετά το Australian Open θα αγωνιζόταν απευθείας στο Indian Wells (10 – 20 Μαρτίου), αλλά οι Αυστραλοί του άλλαξαν τα σχέδια. Το ρεκόρ του στο Dubai Duty Free Tennis Championships είναι 41-6.

Ο Τζόκοβιτς σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC ανέφερε ότι: «Δεν ήμουν ποτέ κατά των εμβολιασμών αλλά πάντα υποστήριζα το δικαίωμα της ελευθερίας της επιλογής για το τι βάζεις στο σώμα σου», ενώ για την παρουσία του σε επόμενα τουρνουά τένις και το αν η παρουσία του θα κρίνεται από το αν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του, ο «Νόλε» απαντά ότι «είναι ένα τίμημα που είμαι πρόθυμος να πληρώσω» προκειμένου να μην υποχρεωθεί να εμβολιαστεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δεν είμαι κατά των εμβολιασμών, υπερασπίζομαι την ελευθερία της επιλογής