ΣΠΟΡ

Κάρλος Αλκαράθ - Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Η «κατάρα» στα ATP 500 συνεχίζεται! – 10ος χαμένος τελικός

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) από τον Κάρλος Αλκαράθ, στον τελικό του Barcelona Open.

Ούτε τώρα! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε τη δέκατη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες τίτλου σε «500άρια» τουρνουά.

Ο Αλκαράθ ήταν καλύτερος κι έβαλε από τα μισά του πρώτου σετ τον αντίπαλο του να ψάχνει τρόπους για να σπάσει την ανωτερότητα του.

Ο Τσιτσιπάς το έκανε περιστασιακά, αλλά αυτό δεν έφτασε με τον Ισπανό να κάνει break σε καθοριστικά σημεία. Κάπως έτσι υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρσι κι έφτασε τους εννιά στην καριέρα του. Από την άλλη, ο Έλληνας πρωταθλητής είδε την «κατάρα» στα «500άρια» τουρνουά να συνεχίζεται, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που έκανε το πρώτο break του αγώνα, για να προηγηθεί με 2-1, αλλά ο Αλκαράθ απάντησε αμέσως, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σετ. Ο Ισπανός τενίστας «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή στο 8ο game και στη συνέχεια «έκλεισε» το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα games, με το Νο2 του κόσμου να κάνει το καθοριστικό break στο πέμπτο (3-2). Από εκεί και πέρα υπερασπίστηκε τρεις φορές το σερβίς του και στέφθηκε πρωταθλητής.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Σχετικές ειδήσεις