ΣΠΟΡ

Κανονικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι οι Ρώσοι αθλητές

Κανονικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι οι Ρώσοι αθλητές

Όπως ανακοινώθηκε απ’ τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, οι Ρώσοι κανονικά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχές στους αγώνες του Παρισιού.

Κανονικά θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αυτό ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, δίνοντας το δικαίωμα στους αθλητές να λάβουν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση, ως άτομα ή ουδέτεροι.

Χαρακτηριστικά η IPC αναφέρει:

«Στη γενική συνέλευση της IPC στο Μπαχρέιν, τα μέλη της ψήφισαν με 74-65 (13 αποχές) κατά της πρότασης για πλήρη απαγόρευση της NPC (Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή) της Ρωσίας για παραβιάσεις των συνταγματικών της υποχρεώσεων μέλους.

Ως αποτέλεσμα της απόφασης της γενικής συνέλευσης, τα δικαιώματα μέλους της NPC Ρωσίας αναστέλλονται για δύο χρόνια (με την επιφύλαξη επανεκτίμησης στην επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση) με την εξαίρεση ότι οι αθλητές της (και το σχετικό προσωπικό υποστήριξης) θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ατομικά ή ως ουδέτεροι (αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και στα παγκόσμια και περιφερειακά πρωταθλήματα και σε εγκεκριμένους αγώνες στα έξι αθλήματα για τα οποία η IPC ενεργεί ως διεθνής ομοσπονδία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό εξαρτάται από τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της IPC».

Μένει να φανεί αν θα ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις αντιδράσεις να είναι μεγάλες ήδη.