ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό που έγραψε ο Κύργιος, ξέρω που ήταν χθες βράδυ»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό που έγραψε ο Κύργιος, ξέρω που ήταν χθες βράδυ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε την πρόβλεψη που έκανε ο Νικ Κύργιος για κατάκτηση του Australian Open από τον Έλληνα τενίστα.

Ο Νικ Κύργιος έκανε χθες μια δημοσίευση που συζητήθηκε αρκετά, λέγοντας πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι ο φετινός πρωταθλητής του Australian Open.

Μετά την άνετη νίκη του επί του Βαν Ας και την πρόκριση στους «16» του σπουδαίου τουρνουά, ο Έλληνας τενίστας ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για αυτό το post.

«Το εκτιμώ πολύ που το έγραψε αυτό, αλλά ταυτοχρόνως δεν του δίνω και μεγάλη σημασία, γιατί ξέρω ακριβώς που ήταν χθες το βράδυ!», απάντησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνέχισε:

«Για μένα είναι σημαντικό να συνεχίσω τη δική μου πορεία και να βαδίζω στο σωστό δρόμο. Σέβομαι τον Κύργιο, κάνει καλή δουλειά απ' ότι μαθαίνω με τον σχολιασμό των αγώνων και γνωρίζει καλά το tour και τους παίκτες.

Ο κάθε αγώνας εδώ έχει μια διαφορετική αξία για μένα, ο κάθε αντίπαλος είναι πιο δυνατός από τον προηγούμενο. Πρόθεσή μου είναι να παίζω τένις που με βοηθάει να εξελίσσομαι σαν παίκτης και μ' αυτόν τον τρόπο θα αρχίσω να χτίζω πάνω στην άνεση την οποία βγάζω στο γήπεδο, να χτυπάω την μπάλα με ευκολία χωρίς να βάζω πολύ δύναμη, να βρίσκω την ισορροπία μεταξύ των δυο και να παίζω όσο πιο έξυπνα μπορώ».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τον μυθικό πόντο που κέρδισε με απίστευτες άμυνες. «Ήταν πολύ σπάνιος πόντος, δεν συμβαίνει συχνά γιατί και το συγκεκριμένο γήπεδο έχει μεγάλο βάθος και μου έδωσε τη δυνατότητα να απομακρυνθώ και να δώσω στον εαυτό μου χρόνο να αντιδράσω. Ήταν τρομερή άμυνα, δεν σκεφτόμουν πολλά εκείνη τη στιγμή απλώς έπαιζα αυτόματα και αντέδρασα πάνω στην μπάλα. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα τον πόντο γιατί απ' ότι θυμάμαι ήταν και κρίσιμος. Με ανέβασε και ψυχολογικά, γιατί ένιωσα ότι είμαι παντού και μπορώ να προλάβω οποιαδήποτε μπάλα».

Σε ερώτηση για το πως νιώθει όταν βρίσκεται... in the zone, απάντησε: «Άνεση, αυτοπεποίθηση και ρυθμός, είναι τα τρία πράγματα που νιώθω όταν είμαι σε μια ροή. Δεν ξέρω αν μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος, αλλά αυτά με βοηθούν να μένω στη στιγμή και να κρατώ απασχολημένο το μυαλό μου για να είμαι συγκεντρωμένος στο παρόν. Κάποιες φορές είναι λογικό να αφαιρεθείς, βλέπεις κάτι στις κερκίδες, ή μπαίνει κάτι στο μυαλό σου και δεν καταφέρνεις να είσαι 100% συγκεντρωμένος στο κίτρινο μπαλάκι που 'πετάει' στο court. Προσπαθώ να νιώσω την μπάλα, να γίνω ένα μ' αυτή κατά κάποιο τρόπο και αυτά με βοηθούν να φτάσω σε αυτό τις περισσότερες φορές».

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε για τον επόμενο αντίπαλό του, Τέιλορ Φριτζ: «Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί. Έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς στο tour και έχει πολύ μεγάλα χτυπήματα, σε αντίθεση με τον σημερινό μου αντίπαλο, που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και επιστρέφει πολλές μπάλες. Ο Tέιλορ έχει μεγάλα όπλα στην εκτέλεση και πρέπει να αμυνθώ καλά και να είμαι εκεί, έτοιμος για να παλέψω. Είχαμε ένα μεγάλο ματς εδώ στο Australian Open και είναι μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που είχα απ' αυτό το τουρνουά. Η ένταση που είχα σε εκείνον τον αγώνα ήταν εντυπωσιακή και ελπίζω να το επαναλάβω και σ' αυτό το ματς».