ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο μυθικός πόντος που ξεσήκωσε κοινό και εκφωνητές στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο μυθικός πόντος που ξεσήκωσε κοινό και εκφωνητές στο Australian Open
AΠΕ - ΜΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον πόντο της χρονιάς στο Australian Open με απίστευτες άμυνες στα smash του αντιπάλου του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός στην τρίτη του αναμέτρηση στο Australian Open και πήρε σχετικά άνετα την πρόκριση για τους «16» του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, Τέιλορ Φριτζ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυρίως στο πρώτο σετ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον 19χρονο Γάλλο, Λούκα Βαν Ας κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-4 σε 2 ώρες και δύο λεπτά).

Πέρα από ουσία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσφερε κι ένα από τα highlights της αναμέτρησης, αλλά και όλου του τουρνουά, βγαίνοντας νικητής από έναν μυθικό πόντο που ήδη έχει γίνει viral.

Με το ματς να βρίσκεται στο 3ο σετ και τον Γάλλο να προηγείται με 3-1 στα game, ο Έλληνας έβγαλε 4 συνεχόμενες άμυνες σε smash του Βαν Ας και ακόμα μία σε drop shot, οδηγώντας τον αντίπαλό του σε λάθος, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί όλο το γήπεδο, αλλά και οι εκφωνητές που περιέγραφαν την αναμέτρηση.

Δείτε το βίντεο με τον μυθικό πόντο που κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Ήταν πολύ σπάνιος πόντος, δεν συμβαίνει συχνά γιατί και το συγκεκριμένο γήπεδο έχει μεγάλο βάθος και μου έδωσε τη δυνατότητα να απομακρυνθώ και να δώσω στον εαυτό μου χρόνο να αντιδράσω.

Ήταν τρομερή άμυνα, δεν σκεφτόμουν πολλά εκείνη τη στιγμή απλώς έπαιζα αυτόματα και αντέδρασα πάνω στην μπάλα. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα τον πόντο γιατί απ' ότι θυμάμαι ήταν και κρίσιμος. Με ανέβασε και ψυχολογικά, γιατί ένιωσα ότι είμαι παντού και μπορώ να προλάβω οποιαδήποτε μπάλα», δήλωσε λίγο αργότερα για αυτόν τον πόντο ο Έλληνας πρωταθλητής.

Σχετικές ειδήσεις