ΣΠΟΡ

«Βασίλισσα» Κατερίνα - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Στεφανίδη που «πέταξε» στα 4,91 (vid+pics)

«Βασίλισσα» Κατερίνα - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Στεφανίδη που «πέταξε» στα 4,91 (vid+pics)

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιροκαι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ,η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και τουΠαγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου, το μοναδικό που έλειπε από την συλλογή της, με άλμα στα 4.91μ, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ(το προηγούμενο επίσης δικό της με 4.90μ από τις 10/2/2016 και του ανοικτού με 4,86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη).

Μετά τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό, η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο του Λονδίνου - Σήμερα το βράδυ η απονομή

Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρριψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015).

Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το χρυσό άλμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας καθώς και τις πρώτες δηλώσεις!

Συγχαρητήρια της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στην Κατερίνα Στεφανίδη

Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο εκφράζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς την Κατερίνα Στεφανίδη στο οποίο αναφέρει:

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου». «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους».

Συγχαρητήρια μέσω διαδικτύου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

«Συγχαρητήρια στην @KatStefanidi για το χρυσό στο #London2017 . Αχτύπητη! Ανίκητη! Μας γέμισε περηφάνια ξανά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Η αξία της Ελλάδας της αριστείας σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Μπράβο Κατερίνα! 4,91 και συνεχίζουμε!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις