ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεροληπτική μετάδοση του αγώνα

Μεροληπτική μετάδοση του αγώνα

Με εντολή τίνος δεν έγινε αντικειμενικός σχολιασμός και αντικειμενική μετάδοση των κρίσιμων φάσεων από τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση

Τουλάχιστον προκλητική και απολύτως μεροληπτική χαρακτηρίζεται η τηλεοπτική κάλυψη και ο σχολιασμός του πέμπτου τελικού της Α1 μπάσκετ ανδρών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ σε μια επίδειξη απίστευτης ασέβειας έναντι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και των οπαδών της, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του τελικού στο ΣΕΦ υπέπεσε σε μια σειρά από ατοπήματα... ξεχνώντας τη μετάδοση σε επανάληψη, όλων των επίμαχων φάσεων και των διαιτητικών λαθών που δεν ήταν λίγα, εις βάρος των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, η απόκρυψη της φάσης που προκάλεσε την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο φάουλ του Ντόρσεϊ στον Περπέρογλου στα 4 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, η οποία προκάλεσε και την τιμωρία του τεχνικού του Παναθηναϊκού με τεχνική ποινή από τους «άρχοντες» του αγώνα.

Τέτοιες μέθοδοι εκθέτουν απεριόριστα τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, γι' αυτό και οφείλουν άμεσα, τόσο ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Θανάσης Παπαγεωργίου, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπρης Ταγματάρχης, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Δημήτρης Τσιόδρας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να προχωρήσουν στη λήψη εκείνων των αποφάσεων, αναζητώντας τις ευθύνες από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην μη αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων οπαδών.