ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Κοιτάτε τα αστέρια!

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Κοιτάτε τα αστέρια!

Με κεντρικό σύνθημα «Κοιτάτε τα αστέρια κι όχι τα πόδια σας» διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου η τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ και ο Μπινγκ Μπανγκ κυριάρχησαν στην τελετή, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες εθελοντές αναπαριστώντας τη δημιουργία του κόσμου. Δεν έλειψαν φυσικά και οι αναφορές από τη λογοτεχνία της χώρας, με τον Ίαν Μακ Κέλεν να ερμηνεύει τον Πρόσπερο του Σαίξπηρ, από την «Τρικυμία», αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ, που καθόταν μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα πάρουν μέρος 4.200 αθλητές και αθλήτριες από 166 χώρες, οι οποίοι παρέλασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και καταχειροκροτήθηκαν. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν ο 35άχρονος κολυμβητής του ΠΑΣΚΑ, Χρήστος Ταμπαξής, που συμμετέχει για πέμπτη διαδοχική χρονιά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Συνολικά, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 61 αθλητές και αθλήτριες, που θα πάρουν μέρος σε εννέα από τα είκοσι αθλήματα του προγράμματος.

Πηγή: onsports.gr