ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Δέκα... σκάνδαλα που έμειναν στην ιστορία

Ποδόσφαιρο: Δέκα... σκάνδαλα που έμειναν στην ιστορία

Από τον Φρανσουά Λαριό και τη γυναίκα του Πλατινί μέχρι τα νυχτοπερπατήματα του Ρονάλντο

Το περιστατικό... γυμνισμού παικτών της Εθνικής Κροατίας, στην πισίνα του ξενοδοχείου τους στη Βραζιλία, έγινε θέμα παγκοσμίως, χωρίς καν να αποτελεί αυτό που συχνά αποκαλούμε «ποδοσφαιρικό σκάνδαλο».

Η λογική, μάλιστα, λέει ότι η ιστορία αυτή θα ξεχαστεί πολύ σύντομα. Σε αντίθεση με άλλες ιστορίες ή πιο σωστά, πραγματικά ποδοσφαιρικά σκάνδαλα, από το μακρινό ή το πιο πρόσφατο παρελθόν, που παρά την επιθυμία των πρωταγωνιστών τους για το αντίθετο, έχουν διαχρονική αξία.

Ο «αχάριστος» Άσλεϊ Κόουλ (2010)

Βασικός στην Τσέλσι, βασικός στην Εθνική Αγγλίας, παντρεμένος με την πανέμορφη και σέξι Σέριλ. Για τον Άσλεϊ Κόουλ, αυτά δεν ήταν αρκετά. Ηθελε κι άλλα ή καλύτερα... άλλη. Για κακή του τύχη, οι γυμνές φωτογραφίες του που έστειλε σε μοντέλο, έπεσαν στα χέρια της συζύγου του. Και τη Σέριλ έχασε και ο «κακός» της υπόθεσης έγινε για τα βρετανικά ταμπλόιντς.

Εθνική Ισραήλ (1999)

Αν το Ισραήλ επικρατούσε της Δανίας στους διπλούς αγώνες των play-offs που θα οδηγούσαν τον νικητή στο Euro του 2000, το ροζ σκάνδαλο που θα επαναφέρουμε στη μνήμη σας, λίγο θα απασχολούσε τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη. Από τη στιγμή, όμως, που η μαζική επίσκεψη ιερόδουλων στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή συνοδεύτηκε από δύο ήττες με σκορ 5-0 και 3-0, τα δεκάδες προφυλακτικά που βρέθηκαν εξόργισαν ακόμα και τον πιο ήρεμο ποδοσφαιρόφιλο της χώρας.

Τζιανλουίτζι Λεντίνι

Κάποτε έγινε - για ανεξήγητο λόγο πάντως - ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αλλά οι περισσότεροι τον θυμούνται για το πολύ σοβαρό τροχαίο που είχε σε ηλικία 24 ετών. Η επίσημη εκδοχή θέλει τον Λεντίνι να καταλήγει με την Πόρσε του σε χαντάκι επιστρέφοντας από ποδοσφαιρικό τουρνουά. Η... ανεπίσημη κάνει λόγο για επιστροφή από την οικία της κυρίας Σκιλάτσι, συζύγου του επιθετικού-ήρωα της Εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1990. Απουσία του Τότο, βεβαίως βεβαίως...

Μάρτιν Έντουαρντς (2002)

Η λιγότερη γνωστή από τις ιστορίες, πλην όμως πολύ ενδιαφέρουσα. Ο πρώην πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μία πολύ κακιά συνήθεια. Του άρεσε να εισβάλει σε γυναικείες τουαλέτες και να κρυφοκοιτάζει από... κλειδαρότρυπες. Μέχρι που ένα από τα θύματα του τον πήρε χαμπάρι. Ακολούθησαν χειροπέδες, διαπόμπευση και αποπομπή από τον προεδρικό θώκο της Γιουνάιτεντ. Ντεσου; Την περίοδο του ατυχούς περιστατικού, είχε συμπληρώσει τριάντα χρόνια έγγαμου βίου.

Ζαν Φρανσουά Λαριό (1982)

Από τα πιο πιπεράτα ροζ σκάνδαλα. Για τον πολύ απλό λόγο ότι ο Λαριό συνελήφθη με τη σύζυγο του συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας και τη Σεντ Ετιέν, Μισέλ Πλατινί. Του στοίχισε, βέβαια, καθώς έφυγε κακήν κακώς από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δεν αγωνίστηκε στο Μουντιάλ.

Όλιβερ Καν (2003)

Ένας από τους πιο αντιπαθείς στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστές, έπεσε ακόμα περισσότερο στα μάτια του κόσμου, όταν παράτησε την έγκυο σύζυγό του για μια πιτσιρίκα ηλικίας 21 ετών (δεν έχει εξακριβωθεί τι πρόβλημα είχε το κορίτσι). Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μίλησε για μας ο Ούλι Χένες. «όταν το έμαθα, μου ήρθε να ξεράσω».

Ρονάλντο (2008)

Σε αντίθεση με τον Καν, πρόκειται για συμπαθητική φιγούρα, που όμως έχει με τη σειρά του υποπέσει σε λάθη. Αυτό που ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι θα τον στοιχειώνει για μια ζωή μας γυρνά έξι χρόνια πίσω. Αφού άφησε την κοπέλα του σπίτι της, κάλεσε τρεις ιερόδουλες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Όπως αποδείχθηκε ότι οι κοπέλες ξεφορτώθηκαν τα περιττά ρούχα, επρόκειτο για άνδρες! Με... διαπιστευτήρια, αλλά και θράσος μιας και του ζήτησαν χρήματα για να μην δημοσιοποιήσουν το περιστατικό. Ο Ρονάλντο δεν μάσησε. Κάλεσε την αστυνομία, παραδέχθηκε το λάθος του και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ήθελε απλα να διασκεδάσει.

7



Γκαρίντσα (1959)

Αυτός ήταν μεγάλη περίπτωση... Λέγεται ότι έχασε την παρθενιά του σε ηλικία 12 ετών έχοντας ως παρτενέρ έναν τράγο! Ιδιαίτερα άτακτος στην ιδιωτική του ζωή, άφησε μια κοπέλα έγκυο κατά τη διάρκεια περιοδείας της Μποταφόγκο στη Σουηδία, λίγο μόλις πριν η σύζυγός του γεννήσει το πέμπτο τους παιδί. Επτά χρόνια αργότερα, παράτησε γυναίκα και οκτώ κόρες για τα μάτια μιας τραγουδίστριας, ενώ λέγεται ότι είναι ο πατέρας τουλάχιστον 14 παιδιών.

Τόμι Ντόχερτι (1977)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μόλις κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας και ο προπονητής της, Τόμι Ντόχερτι, καταστρώνει τα πλάνα του για να κλέψει το πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ. Στο μεσοδιάστημα, μπλέκει με την επί 27χρόνια σύζυγο του φυσιοθεραπευτή της ομάδας. Απομακρύνεται άρον άρον από τον πάγκο και ανακοινώνει τα αίτια σε ταμπλόιντ, λέγοντας ότι «με έδιωξαν γιατί ερωτεύτηκα». Το θετικό της ιστορίας, ότι το ζευγάρι παραμένει αγαπημένο μέχρι και σήμερα.

Μάξι Λόπες-Ικάρντι-Γουάντα Νάρα (2012)

Η ιστορία αυτή έγινε σίριαλ στη γειτονική Ιταλία και απασχόλησε για καιρό την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Οι Λόπες και Ικάρντι ήταν κολλητοί φίλοι κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στη Σαμπντόρια και μάλιστα ο δεύτερος έκανε πολύ παρέα με το ζεύγος Λόπες, δηλαδή με τον Μάξι και τη σύζυγό του (όνομα και πράμα) Νάρα (Γουάντα το μικρό της, αλλά δεν... βόλευε για τη διαμόρφωση εικόνας).

Η πολλή εμπιστοσύνη στους κολλητούς βλάπτει, καθώς η Γουάντα κατέληξε τελικά με τον Ικάρντι και έζησαν αυτοί καλά και ο Λόπες έναν εφιάλτη. Μπορεί να τον κακίσει κανείς που δεν έδωσε το χέρι του στον συζυγοκλέφτη όταν πρωτοσυναντήθηκαν ως αντίπαλοι;

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Η απίστευτη γκάφα του Ακινφέεφ (βίντεο)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Doodle εμπνευσμένο από τους δρόμους του Ρίο!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα γκολ του αγώνα Βέλγιο-Αλγερία

Μουντιάλ 2014: Τέλος το Παγκόσμιο Κύπελλο για Κοεντράο