ΑΘΛΗΤΙΚΑ

"Θα θρηνούσαμε θύματα στον τελικό της ντροπής"

"Θα θρηνούσαμε θύματα στον τελικό της ντροπής"
"Εγώ έπεισα τους παίκτες μου να παραλάβουν τα μετάλλια τους, για να μην χυθεί αίμα"! Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος...

"Εγώ έπεισα τους παίκτες μου να παραλάβουν τα μετάλλια τους, για να μην χυθεί αίμα"! Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, στον δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη. Μιλώντας στον Κώστα Χαρδαβέλλα και στο Real FM, ο κ.Παχατουρίδης εξήγησε ότι οι παίκτες της ομάδας του Ατρομητου, αμέσως μετά την λήξη /διακοπή του χθεσινού τελικού, άκουσαν από το στόμα του διαιτητή κ. Κάκου τη φράση "δεν έχει λήξει ο αγώνας"!

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήθελαν να παραλάβουν τα μετάλλιά τους, περιμένοντας ότι θα κληθούν να ξαναμπούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρόεδρος της ομάδας, βλέποντας τον αγωνιστικό χώρο να έχει μετατραπεί σε σκηνικό πολέμου και φοβούμενος πλέον την σωματική ακεραιότητά των παικτών του, με προσωπική του παρέμβαση τους έπεισε τελικά να τα πάρουν για να λήξει αναίμακτα ο τελικός της ντροπής.

Για μια ακόμη φορά, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας «στιγματίστηκε» από επεισόδια οπαδών.

Τι κι αν η ΑΕΚ είχε να πανηγυρίσει ένα τίτλο 9 χρόνια;

Τι κι αν ο πρόεδρός της, Σταύρος Αδαμίδης, έκανε λόγο για το ματς της 20ετίας; Όσοι παρακολουθήσαν τον χθεσινό τελικό κυπέλλου, ανάμεσα στην Ένωση και τον Ατρόμητο, μόνο ικανοποιημένοι δε μπορεί να έμειναν από το τελικό αποτέλεσμα…

Και για να μην μπερδεύεστε, δεν εννοούμε τη νίκη της ΑΕΚ, αλλά τα όσα τραγελαφικά είδαμε για μια ακόμη φορά, τόσο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όσο και πριν από αυτόν….

Το σκηνικό του πολέμου, στήθηκε από νωρίς στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ, με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στου Ζωγράφου. Εκεί, επικράτησαν στιγμές έντασης, με επεισόδια που περιείχαν ξυλοδαρμούς, μάχες σώμα με σώμα, αλλά και πολλές βόμβες μολότοφ.

Στο ΟΑΚΑ, πριν τον αγώνα, οπαδοί της ΑΕΚ και του Ατρομήτου είχαν αλλεπάλληλες συγκρούσεις. Τα πνεύματα ηρέμισαν, οι οπαδοί που …βολόδερναν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ επέστρεψαν στις θέσεις τους κι όλοι πίστευαν πως επιτέλους, θα έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, η πεποίθηση αυτή κράτησε μέχρι το 28ο λεπτό, όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ. Ο Καλαματιανός άσσος, έτρεξε στις κερκίδες να το πανηγυρίσει, όμως οι οπαδοί τον πρόλαβαν και τελικά τον …υποδέχτηκαν εντός του ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ δεν περιοριζόταν μονάχα στις κερκίδες, αφού όποιος ήθελε, έμπαινε και μέσα!

Κι ενώ όλοι πίστευαν πως τουλάχιστον η νίκη της ΑΕΚ, θα τους ηρεμούσε, αυτοί είχαν άλλη άποψη. Η παρουσία τους περιμετρικά του γηπέδου ανάγκασε τον κ. Κάκο να μην κρατήσει και τα 9 λεπτά των καθυστερήσεων. «Ντου» οπαδών για τους πανηγυρισμούς, ντου στον Κάκο που απλά προσπάθησε να φύγει, ντου και τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, οι οποίοι είδαν μερίδα φιλάθλων να καταφέρεται εναντίον κερκίδας που φιλοξενούσε συγγενικά πρόσωπα και πήγαν να τους προστατεύσουν!

Μετά, μιλήστε εσείς για ποδόσφαιρο…

Απολογισμός, ήταν ο τραυματισμός 22 αστυνομικών και δύο οπαδών. Από τα καπνογόνα και τις μολότοφ, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και στο σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού.

60 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κατάφερε να κάνει η Αστυνομία.