ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δηλώσεις από το Wembley

Δηλώσεις από το Wembley
Η Μπαρτσελόνα έδωσε στο χορτάρι του Wembley άλλη μια ποδοσφαιρική παράσταση, κατακτώντας το 4ο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της...

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν άφησαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολλά περιθώρια να αμφισβητήσει την κυριαρχία της και μετά την απονομή της δεύτερης φετινής κούπας, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους:

Νταβίντ Βίγια: «Δεν γίνεται να πάρουμε μεγαλύτερη χαρά. Είμαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Δεν γίνεται να χαλαρώσουμε, ο κόσμος έχει φιλοδοξίες, εμείς ικανότητες συνεπώς δεν μπορούμε να χάσουμε. Θέλω να αφιερώσω το κύπελλο στους φιλάθλους μας την οικογένειά μου και στο γιο του φίλου μου, Λούκα Πέοπε Ρέινα, που είναι σαν ανηψιός μου».

Χαβιέ Μασεράνο: Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, αφιέρωσε την …κούπα στους φανατικούς φίλους της πρώην ομάδας του : «Θέλω να πω ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν θυμωμένοι μαζί μου όταν έφυγα. Αλλά αυτό είναι για αυτούς. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, κερδίσαμε μια καλή ομάδα και παίξαμε με τον τρόπο που ξέρουμε να παίζουμε πάντα».

Ερίκ Αμπιντάλ: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τα συναισθήματα. Είναι απίθανο. Είμαι ευγνώμων για την χειρονομία»

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, παραδέχτηκαν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους:

Ρίο Φέρντιναντ: ««Νομίζω ότι τα τελευταία δύο γκολ θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Βέβαια, κράτησαν πολύ ωραία τη μπάλα και σίγουρα τους αξίζει το τρόπαιο που πήραν».

Τσιτσαρίτο: ««Μας πονάει πολύ, αλλά πρέπει να δεχόμαστε και τις νίκες και τις ήττες. Πρέπει όμως να συγχαρούμε την Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του τίτλου, γιατί το άξιζε».

Τέλος, οι τεχνικοί των δύο ομάδων, σχολίασαν:

Πεπ Γκουαρντιόλα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσεις το Champions League. Κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Είχαμε περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουμε τον τελικό και αυτό μας έδωσε καθαρό μυαλό. Ο κόσμος είδε ότι κερδίσαμε δίκαια. Το γκολ της Γιουνάιτεντ δεν μας άγχωσε. Το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να παλέψουμε».

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Περίμενα καλύτερη εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα. Ήταν η καλύτερη ομάδα που συναντήσαμε ποτέ. Ήταν πολύ καλή σεζόν για εμάς και είναι κρίμα που η σεζόν τελείωσε με απογοητευτικό τρόπο. Βέβαια, δεν είναι ντροπή να χάνεις από την Μπαρτσελόνα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης επανειλημμένα. Δεν καταφέραμε να κόψουμε τον Μέσι. Πλέον η πρόκλησή μας είναι να γίνουμε καλύτεροι από αυτούς».