ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στοίχημα και «στησίματα»

Στοίχημα και «στησίματα»
Παράγοντες που στοιχημάτιζαν μέχρι και στα κόρνερ...

Παράγοντες που στοιχημάτιζαν μέχρι και στα κόρνερ, ψευδώνυμα και αναφορές σε γνωστά πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολυσέλιδο πόρισμα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το οποίο οδήγησε σε δεύτερο κύμα διώξεων στην υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων.

Πρόκειται για το διαβιβαστικό σημείωμα της αστυνομίας προς την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Goal» και στο οποίο καταγράφονται συνομιλίες αναφορικά με το «στήσιμο» των αγώνων, παράγοντες και ποδοσφαιριστές φέρονται να στοιχημάτιζαν σε βάρος των ομάδων τους, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη και το παρασκήνιο γύρω από τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες ομάδων της Super League.

Στην πολυσέλιδη αναφορά του Τμήματος Δίωξης Eκβιαστών αναφέρονται σειρά συνομιλιών του Γιώργου Tσακογιάννη με ποδοσφαιριστές, διαιτητές και πρώην υπαλλήλους της EΠO. Συνολικά εμπλέκονται 55 άτομα και οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί αφορούν 13 αγώνες, στους οποίους φέρεται να επήλθε αλλοίωση αποτελέσματος και πρόκειται για παιχνίδια που διεξήχθησαν από τις 20 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι τις 18 Απριλίου 2011.

Μετά απ’ αυτή την αναφορά, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων, στα οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο ιντερνετικό στοίχημα, υποκίνηση αθλητικής βίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από τα 55 άτομα που αναφέρονται στο πόρισμα της αστυνομίας ασκήθηκαν διώξεις σε 22 άτομα, ενώ πολλοί εκ των 55 είναι άγνωστοι μιας και το πολυσέλιδο πόρισμα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στηρίζεται σε καταγραφείσες τηλεφωνικές συνομιλίες. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε πολλές σελίδες και πέντε DVDs.

Διαβάστε περισσότερα στο: onsports.gr