ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κιτρινόμαυρο προβάδισμα

Κιτρινόμαυρο προβάδισμα
Χάρη σε γκολ του Χοσέ Κάρλος στο 87΄ με κοντινή κεφαλιά η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Τιφλίδας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Χάρη σε γκολ του Χοσέ Κάρλος στο 87΄ με κοντινή κεφαλιά η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Τιφλίδας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει μεν προβάδισμα στην Ένωση για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης στην Τιφλίδα.

Χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παίζουν «φλύαρο» ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος. Για περίπου 15 λεπτά η ομάδα του Χιμένεθ πίεσε τη Ντιναμό, αλλά εάν εξαιρέσει κανείς κάποια σουτ που έγιναν, δεν κατάφερε να βγάλει τη μεγάλη φάση στην εστία των φιλοξενούμενων. Στο 56΄ το σουτ του Γκούντγιονσεν απέκρουσε ο Λόρια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μάκος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πολύ καλό σουτ του Κάρλος στο 62΄ πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ στο ματς σημειώθηκε στο 78΄, όταν ο Μπέλεκ μπήκε στην περιοχή κι αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Λεονάρντο, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση χωρίς αποτέλεσμα καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο πόδι αμυντικού της Ντιναμό κι έφυγε κόρνερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα έμενε μέχρι το τέλος, από σέντρα του Γεωργέα στο 87΄ ο Χοσέ Κάρλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια και χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ.

Διαιτητής: Έβανς (Ουαλία)

Κίτρινες: Μάκος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κάρλος, Καφές - Τσίσκο

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας (31' Κάλα), Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81΄ Λαγός), Λυμπερόπουλος (55' Λεονάρντο), Μπέλεκ

Ντιναμό Τιφλίδας (Άλεξ Γκαρσία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάντζε (83΄ Πιτσκαλάβα), Καχελισβίλι (61΄ Κότο), Μικέλ Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι.