ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόνο η οψιόν μένει για Μακούν

Μόνο η οψιόν μένει για Μακούν
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζεάν Μακούν με την μορφή δανεισμό από την Άστον Βίλα βρίσκεται ο Ολυμπιακός...

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζεάν Μακούν με την μορφή δανεισμό από την Άστον Βίλα βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Καμερουνέζο χαφ και πλέον το θέμα είναι να τα βρει και με την Άστον Βίλα για το ποσό της οψιόν αγοράς, με την αξία του 28χρονου μέσου να κυμαίνεται στα 5- 6 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλος Εστράδα δεν παραχωρείται δανεικός, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο το θέμα πώλησής του. Από τη Μονπελιέ τονίζουν ότι πρόκειται για βασικό παίκτη του ρόστερ τους, κάτι όμως που ίσως χρησιμοποιείται απλά για να ανέβει η τιμή του. Άλλωστε ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Νικολέν, έχει τη φήμη του ανθρώπου που δεν πουλάει εύκολα και ποτέ φτηνά.

Στα υπ’ όψιν υπάρχει πάντα ο Πάμπλο Ορμπάιθ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος αποτελεί και την πρώτη επιλογή του Βαλβέρδε. Ο Ισπανός μέσος δεν υπολογίζεται από τον Μαρσέλο Μπιέλσα και θέλει να έρθει στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή προηγούνται οι υπόλοιπες περιπτώσεις.

Παράλληλα, «ξαναζεστάθηκε» το θέμα απόκτησης του Αλέξανδρου Τζιόλη από τη στιγμή που αποφασίστηκε να αποκτηθούν δύο χαφ. Η οικονομική διαφορά μεταξύ τους έχει πέσει μόλις στις 100.000 ευρώ κάτι και υπάρχει αισιοδοξία ότι η συμφωνία είναι κοντά. Αρχικά ο Έλληνας μέσος ζητούσε πάνω από 600.000 ευρώ ετησίως, με τους Πειραιώτες να δίνουν 400.000 ευρώ. Κίνηση καλής θέλησης έγινε και από τα δύο μέρη, με το μεν Ολυμπιακό να ανεβαίνει 50.000 ευρώ για τριετές συμβόλαιο και τον Τζιόλη να ρίχνει τις απαιτήσεις του άλλα τόσα.