ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: Να κρατάμε μικρό καλάθι για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: Να κρατάμε μικρό καλάθι για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr, στο περιθώριο της πρόσφατης Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα δυσάρεστο και για τη χώρα μας σκάνδαλο του Qatar Gate, θεωρώντας ότι στην ουσία αυτό «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα που ισχύει στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς εδώ γίνεται ένας σκληρός αγώνας με σκοπό τη βελτίωση των ζωών των Ευρωπαίων πολιτών». «Ωστόσο», συμπληρώνει, «ήταν ένα καλό σημάδι για το τι μπορούμε να αλλάξουμε και πώς να λειτουργούμε καλύτερα, αφού άμεσα λήφθησαν αποφάσεις για τη θωράκιση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο ίδιος, επιτελεί με εισηγήσεις και παρεμβάσεις του διεξάγει αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

«Προσπαθούμε να δείξουμε ότι η κοινωνία πια αλλάζει, έχει μια ποικιλομορφία μέσα της και σε αυτήν υπάρχουν και ανάπηροι πολίτες. Η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλό σημείο παρά τα προβλήματα που φυσικά υπάρχουν, όμως μη νομίζετε ότι στην Ευρώπη έχουν λυμένα τα προβλήματα προσβασιμότητας και κινητικότητας», σημειώνει, για να τονίσει ότι «το θέμα είναι συνολικά το πως η κοινωνία δέχεται και τι κάνει για τους ανάπηρους πολίτες».

Από τα σημαντικές πρωτοβουλίες που εφαρμόστηκαν τελευταία και στη χώρα μας, είναι η νομοθεσία για την έννοια του προσωπικού βοηθού, η θέσπιση Αρχής προσβασιμότητας, το εθνικό σχέδιο δράσης για την αναπηρία και η κάρτα αναπηρίας.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, καθώς και με αυτό το ζήτημα ασχολείται ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι «υπάρχει πλέον καλύτερη αντίληψη από τους ευρωπαίους εταίρους για την τουρκική προκλητικότητα και καταλαβαίνουν πια ότι αυτό αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τη σχέση της με ένα γειτονικό κράτος. Μετά τους τραγικούς σεισμούς μπορεί να βελτιωθούν οι σχέσεις μας, αλλά να κρατάμε μικρό καλάθι»…

«Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι ακόμα πρέπει να μιλάμε ξανά και ξανά για τα σύνορά μας», συμπληρώνει.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται και για την ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τις πηγές ενέργειας με το Repower EU, με την εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προοπτική της χρήσης του υδρογόνου. «Η Ευρώπη επιβάλλεται να γίνει πρωτοπόρος», σημειώνει.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θεωρεί τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα έχει αυτοδυναμία, αφού «μέσα σε 4 χρόνια είδαμε την Ελλάδα να γίνεται από παρακατιανός, σε κεντρικός παίκτης».

Δείτε τη συνέντευξη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις